Arató Emil tér TERVBÍRÁLAT

2017. június 19-én tartjuk az Arató Emil tér tervbírálati alkalmát.

Fontos pontjához érkezett el az Arató Emil tér közösségi tervezése. A program 2016 őszén kezdődött, amikor a teret használókat kérdeztük meg arról, hogy mit szeretnek a téren, mit kifogásolnak és mik az elképzeléseik a fejlesztések kapcsán. A tavaly szeptemberben lebonyolított kérdőívezés már megmutatta, hogy leginkább a terület zöldjét, csendjét és gyerekbarát jellegét értékelik a környéken élők, viszont a terület állapota, a burkolatok minősége, a gyalogos, kerékpáros, családos, illetve kutyás térhasználat szeparálása tudatos újragondolást igényel. Sokan örülnének annak, ha a tér megújulna és betöltené azt a funkciót, amit a környéken élők elvárnak egy modern, jól karbantartott zöldfelülettől.

A kérdőívezés után a közösségi tervezés rendhagyó formában folytatódott. A téren lévő Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát bevonva, a gyerekek kreativitását és lelkesedését is integráltuk a folyamatba. Szerveztünk egy három hetes játékot, aminek keretében az osztályok csapatokat alkotva gondolták újra az Arató Emil teret. A játék több fordulós volt, a gyerekek egyre nagyobb kihívásokkal néztek szembe, mire eljutottak a saját terveik és ötleteik bemutatásához. A játékot 2016 december elején zártuk egy eredményhirdetéssel. A beérkező csapatmunkákról itt, az eredményről itt tájékozódhat.

A játék lezárása után tájépítészek dolgoztak tovább a fejlesztési terven. Figyelembe vették a kérdőívezés során gyűjtött visszajelzéseket illetve a gyerekek által benyújtott pályamunkákat. Ezek alapján született meg az a koncepcióterv, melynek bemutatására 2017. június 19-én, 18 órakor kerül sor, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében. A tervbírálati eseményen a koncepcióterv bemutatása mellett lehetőség lesz annak véleményezésére, illetve bárki élhet változtatási javaslattal, aki az Arató Emil tér aktív térhasználója.

A tervbírálat időpontja: 2017. június 19. 18:00

A tervbírálat helyszíne: Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, tornaterem, 1031 Budapest, Arató Emil tér 1.