Arató Emil tér közösségi tervezése

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata újratervezi a Vízimolnár utca – Kanóc utca – Vízimalom sétány – Arató Emil tér és a Silvanus Játszótér által határolt területet. Az önkormányzat a helyi lakosokat bevonva és az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak kreativitását is felhasználva igyekezett meghatározni a fejlesztés irányait. A lehatárolt terület jelenleg több kihasználatlan résszel rendelkezik, a közösségi tervezés során – többek között – lehetőség nyílt a különböző funkciók megvitatására is.

A közösségi tervezés 2016-ban kérdőíves felméréssel kezdődött el, majd az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai részére szerveztünk egy közösségi tervezés játékot. Ennek keretében a felsős diákok csapatokban dolgoztak a park felújítási tervein. Ezeket az ötleteket és terveket is felhasználták a tájépítészek, a TSPC Kft. munkatársai, akik nemrég elkészítették a terület felújítására vonatkozó koncepciótervet.

A koncepcióterv bemutatása és véleményezése 2017. június 19-én, 18 órakor lesz, az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermében. A tervbírálat nyitott esemény, minden érdeklődők szeretettel várunk!

A tervezési terület

zoom_abra_arato

Fejlesztési terület lehatárolás: Vízimolnár utca, Kanóc utca, Vízimalom sétány által határolt zöldterület – Arató Emil tér a Silvanus Játszótér határolta terület
Érintett helyrajzi számok:
Területnagyság: 21000 m2
Tervező: TSPC Kft.

A tervezés menete
 Időpont:Téma:Helyszín:
Kérdőíves felmérés 2016. szeptember 13-án 14.00-19.00 óra között,
2016. szeptember 14-én 10.00-15.00 óra között,
2016. szeptember 15-én 14.00-19.00 óra között.
Mit szeret és mit nem szeret az Arató Emil téren?
Min változtatna?
Arató Emil tér
Játékos közösségi tervezés2016. novemberKözösségi tervezés az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű általános iskolában1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
Tervbírálat2017. június 19. 18:00Az elkészült koncepcióterv bemutatása, véleményezése, fejlesztési javaslatok. Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornaterme, 1031 Budapest, Arató Emil tér 1.
Az elkészült terv

Ízelítő az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak elkészült pályamunkáiból:

 

A TSPC KFT. által készített helyszínrajzok és látványtervek: