INDUL A MUNKA A MÉSZKŐ PARKBAN

Újabb közösségi siker

Aranyhegy és Ürömhegy lakói régóta szerettek volna már egy olyan szabadidőparkot, amelyet minden korosztály magáénak érezhet. Az önkormányzat támogatta a kezdeményezést, helyszínt biztosított hozzá a Mészkő utcában levő beépítetlen zöldterületen, és – egy ötalkalmas közösségi tervezésen – megterveztette a parkot. A kormánytól kapott támogatásnak köszönhetően idén megvalósul a fejlesztés.

Az első találkozóra 2015. szeptember 7-én került sor az Óbudai Waldorf Iskolában. A résztvevőkkel közösen elkészítettük a terület „probléma- és értéktérképét”, és számba vettük a jövőre vonatkozó elképzeléseket is. Szeptember 12-én, a Háromhegyek Egyesület főzőversenyén találkoztunk másodszor, ahol összesítettük a véleményeket. Szeptember 22- én már tervvázlatokkal érkezett a tervezőnk, Wallner Krisztina, aki bemutatta, hogy az első két találkozó eredményei milyen lehetőségeket nyitnak a tervezés előtt, és megvitattuk a konfliktusos kérdéseket. Október 17-én tartottunk egy tervbemutató találkozót a leendő park helyszínén, ahol a tervezésben aktívan részt vett lakosok mutatták be a végleges tervet az odalátogatók számára. November 21-én pedig még egyszer találkoztunk, ezúttal azért, hogy a játszótér részleteit megtervezzük azokkal, akik ahhoz a legjobban értenek – az anyukákkal.

2016-ban a tervező elkészítette a kiviteli terveket. A tervek közösségi támogatottságát és a helyiek aktív részvételét látva a térség országgyűlési képviselője, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Bús Balázs polgármester is mindent megtett, hogy a beruházáshoz szükséges forrásokat rendelkezésre álljanak. A fáradozások végül sikerrel jártak, és a projekt 380,5 millió forint kormányzati támogatáshoz jutott, amiből 2017-ben megvalósulhat a fejlesztés.

A munkálatok a park területén várhatóan 2017. június elejétől szeptember végéig tartanak majd. Ezen időszakban a meglévő kültéri fitneszeszközök használata és a kutyasétáltatás korlátozások mellett lesz majd lehetséges.

Előre is köszönjük türelmüket a munkálatokkal járó kellemetlenségek során! Aprojekttel kapcsolatos friss híreket az obvf.hu/meszko oldalon olvashatják.

A park várható ünnepélyes átadója:

  1. 09. 30., SZOMBAT