Iskolaudvar 2017

2017. január óta az általános iskolák üzemeltetése már nem önkormányzati, hanem állami feladat. A kerület vezetése szeretett volna lehetőséget találni arra, hogy az önkormányzat a váltást követően is támogathassa a kerületi gyerekek testi és lelki fejlődését. Ennek érdekében – önként vállalt feladatként – az önkormányzat meghirdette az Iskolaudvar Fejlesztési Programot, és 40 millió forintot különített el erre költségvetésében.

A 2017-ben a Bárczi Géza Általános Iskola került bele a programba. Ezt nem csak az udvar állapota indokolta, hanem a pedagógusok és a szülői munkaközösség kezdeményező hozzáállása is. A nyár és ősz folyamán a Bárczi udvara újult meg, mely a diákok, a szülők és a pedagógusok bevonásával készült közös terv alapján.

A tervezés menete
 Mikor?Mit?
"Házifeladat"2017.05.18. - 2017.05.30.A gyerekek, a szülők és a pedagógusok ebben az időszakban tudták megírni, illetve lerajzolni az ötleteiket a kiosztott adatbekérőkre.
Tervezési beszélgetések és szavazás2017.06.12.Az elkészített tervváltozatok bemutatása, beszélgetés és szavazás a tervezőkkel-szervezőkkel.
Az aszfaltos pálya és lelátók felújítási munkálatai2017.08.01-2017.10.01.Első ütemben az udvar balaesetveszélyes betonelmei kerültek elbontásra, illetve újultak meg. Továbbá a szavazáson kiválasztott aszfaltos pálya felújítása történt meg.
Berendezések2017. 11.01-2017.11.30.Az iskolaudvarra megérkeztek az új játékok és berendezések.
Átadó2017.12.06.Átadó bejárás, ahol a diákok bemutatták mi mindent kértek és az hogyan valósult meg.
Ez történt eddig…

Átadták a Bárczi Géza Általános Iskola Hadrianus Program keretében felújított iskolaudvarát. Új padokkal, sportpályával és modern eszközökkel gazdagodtak a diákok

Megújult udvarnak örülhetnek az iskolásokMivel az általános iskolák üzemeltetése idén januártól már nem önkormányzati, hanem állami feladat, a kerület vezetése szeretett volna lehetőséget találni arra, hogy az önkormányzat a továbbiakban is támogatni tudja a kerületi gyerekek testi és lelki fejlődését.

Ennek érdekében – önként vállalt feladatként – az önkormányzat a Hadrianus Fejlesztési Programrészeként meghirdette az Iskolaudvar Fejlesztési Programot. Az idei évben a Bárczi Géza Általános Iskolában kezdődtek meg a munkálatok.

Megújult udvarnak örülhetnek az iskolásokA felújítást nem csak az udvar állapota indokolta, hanem a pedagógusok és a szülői munkaközösség kezdeményező hozzáállása is. Az új iskolai tér tervei a diákokkal, szülőkkel és pedagógusokkal közösen kialakított közösségi tervezésben kerültek kidolgozásra. A tervezésben a diákok „Tájépítészeti Munkafüzet”-et kaptak, mellyel a tájépítészet alapjait ismerték meg, és így olyan javaslatokat tudtak tenni, melyek a tervezők számára feldolgozható és az udvar megújításának valós igényeit tartalmazzák.

Megújult udvarnak örülhetnek az iskolásokA napi használat szempontjából az egyik legfontosabb újítás az aszfaltburkolatú sportpálya rendbetétele volt. A felpúpozódott, töredezett terepen korábban már alig lehetett focizni, most viszont új burkolatot, többcélú felfestést kapott, és a vízelvezetését is megoldották a szakemberek. A pálya melletti lelátórész a diákok javaslata alapján fekvőhálókkal és gumifelülettel vált kényelmesebbé. Több új játszóeszköz (hinta, mászóka, pörgettyű stb.) került az udvarra, és a régi padokat vidám színű újak váltották.

A fejlesztést megtekintő Bús Balázs polgármesternek az iskola vezetése és a diákönkormányzat tagjai meséltek a közösségi tervezés pozitív élményéről és a fejlesztés tapasztalatairól.