Iskolaudvar 2017

2017. január óta az általános iskolák üzemeltetése már nem önkormányzati, hanem állami feladat. A kerület vezetése szeretett volna lehetőséget találni arra, hogy az önkormányzat a váltást követően is támogathassa a kerületi gyerekek testi és lelki fejlődését. Ennek érdekében – önként vállalt feladatként – az önkormányzat meghirdette az Iskolaudvar Fejlesztési Programot, és 40 millió forintot különített el erre költségvetésében. 

Az idei évben a Bárczi Géza Általános Iskola került bele a programba. Ezt nem csak az udvar állapota indokolta, hanem a pedagógusok és a szülői munkaközösség kezdeményező hozzáállása is. Idén nyáron, a tanítási szünetben tehát a Bárczi udvara újulhat meg, addig azonban a diákok, a szülők és a pedagógusok bevonásával el kell készíteni a közös terveket…

A tervezés menete
 Mikor?Mit?
"Házifeladat"2017.05.18. - 2017.05.30.A gyerekek, a szülők és a pedagógusok ebben az időszakban tudják leírni, illetve lerajzolni az ötleteiket a kiosztott adatbekérőkre.
Tervezési beszélgetések és szavazás2017.06.12.Az elkészített tervváltozatok bemutatása, beszélgetés és szavazás a tervezőkkel-szervezőkkel, és szavazás.