Jendrassik park – harmadik alkalom

Vázlattervek, előképek

Október 25-én immár harmadik alkalommal gyűltünk össze a Jendrassik park ügyében. Múlt héten meghatározásra kerültek azok a fontosabb funkciók, amelyeket el lehetne helyezni a területen. Mielőtt a tervező által elkészített vázlatra rápillanthattunk volna, először áttekintettük azt a két tervváltozatot, amit az előző találkozón kiscsoportos munkában készítettünk el.

Ezután az ezekből összegyúrt vázlatterveket mutatta be a tervezőnk. Két különböző stílusú tervet készített, amin az egyik egy lágyabb, a másik pedig egy szögletesebb, határozottabb vonalvezetésű teret ábrázol.

További inspirációért és a fantáziánk beindítása érdekében előképek vetítésével folytattuk a találkozót. Láthattuk, hogy az anyaghasználatnál számos variáció akadhat egy anyagon belül is. A beton sokak számára rideg és a szürkesége sem teszi kedveltebbé az emberek körében, de kisebb fortélyokkal barátságosabbá és egyedivé varázsolhatja a burkolatot. A térkövet sem kell szigorúan egymás mellé szorosan letenni, hanem kisebb rések kihagyásával növényzettel lehet pótolni a réseket és máris sajátos megoldás születhet. A parkok berendezéseivel folytattuk, különféle formájú, méretű és használatú padokról láthattunk példákat. A téralakítás módjai a végére maradtak, ahol a szögletes, valamint a lekerekített kialakítású parkok mintáiból szemezgethettünk.

Az előképek és a vázlattervek átbeszélése után megegyezés született arról, hogy a következő vázlatterven a két stílus együtt érvényesüljön.

Legközelebb november 7-én 15.00-kor találkozunk a helyszínen. Ekkor együtt járhatjuk be a területet, és így a térben is leellenőrizzük a papíron jónak tűnő ötleteinket.