Két óvoda és egy rendelő energetikai korszerűsítése kezdődött meg

Energetikai korszerűsítés 2017

Jó hír a belső-óbudai Mókus Óvoda és az Ágoston Művészeti Óvoda pedagógusai és óvodásai, valamint az Óbudai utcai háziorvosi rendelő páciensei és dolgozói számára, hogy idén májusban megkezdődtek a várva várt energetikai korszerűsítési projekt munkálatai. Jó ütemben halad a kivitelezés, a rendelőintézet épületének több frontjára már felkerültek a hőszigetelő táblák, és az óvodaépületeknél is megkezdődött a szigetelés.

A három intézményben sok gondot okozott az, hogy a napsütéses nyári napokon a falakon belül megrekedt a meleg, illetve a téli hidegben csak nagy energiaveszteséggel érhették el a komfortos hőérzetet. Többek között ezekre a problémákra jelent megoldást az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapjának, valamint Magyarország Kormányának Széchenyi 2020 programja, melynek keretén belül az önkormányzat sikeresen pályázott és jutott a kivitelezéshez szükséges forráshoz. A KEHOP-5.2.9-16-2016-00087 azonosító számú projekttel megvalósuló energetikai korszerűsítés során az épületek új homlokzati hőszigetelést és új nyílászárókat kapnak, illetve sor kerül tetőszigetelésre és napelemek telepítésére is. Az energetikai korszerűsítés által a nyári melegben csökken a belső hőmérsékleti terhelés, télen pedig kevesebb energia felhasználásával érhető el az optimális hőfok.

A felújítási munkálatok befejezéséig minden érintett lakos szíves türelmét és együttműködését kérjük. A tervek szerint őszre befejeződnek a fejlesztések, így a gyerekek és a páciensek már korszerűbb, esztétikusabb és kellemesebb körülmények között tölthetik a következő telet.

 

Tisztelt Betegek, Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Óbudai utcai Háziorvosi Rendelőben 2017. 05. 02. napjától előreláthatólag 08. 31-ig felújítási munkálatok zajlanak. Ennek következtében előfordulhat, hogy egyes háziorvosok nem a megszokott orvosi rendelőjükben, hanem másik rendelőhelyiségben rendelnek. Szíveskedjenek figyelni a rendelőben kihelyezett tájékoztatókat! Az okozott kényelmetlenségekért elnézésüket kérjük!