Óbudai Kulturális Központ San Marco utcai telephelyének felújítása
Projektismertető

A PROJEKT BEMUTATÁSA:

A 2017-es nyári szünet ideje alatt  kezdetét veszi a Közösségi ház belsőépítészeti megújítása

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának stratégiai célkitűzései egybeesnek a kerület jelmondatával: „közösséget építünk”. A több, mint 40 éve épült Óbudai Kulturális Központ San Marco utcai telephelyének felújításával szeretnénk elérni, hogy a legmodernebb eszközökkel és környezetben nyújthassunk segítséget a szabadidő tartalmas eltöltésében.

Az Óbudai Kulturális Központ 2015-ben 40 évessé vált épülete az óbudai kulturális élet központjaként a hét minden napján nyitva áll a nagyközönség előtt, kultúrát és értéket közvetít, közösségeket épít, izgalmas programokkal kínál szórakozási lehetőségeket. Klubok, tanfolyamok, előadások sora nyújt lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltésére, tanulásra, sportolásra.

Az épületet Kévés György Kossuth-díjas építész tervezte 1973-ban és a Bauhaus stílusjegyeit viseli. Kevés György az épületet közösségi térnek szánta, és a ma is egyedinek ható építészeti megoldásoknak köszönhetően a ház többféle mobil térrel is rendelkezik, színház-, kiállító- és foglalkoztató termek, azok kiszolgáló helyiségei, klubhelyiségek, stúdiók, műhelyek, valamint az Óbudai Kulturális Központot működtető Nonprofit Kft. székhelye is itt található.

A ház kihasználtsága maximális, a növekvő látogatói létszám miatt észrevehető a folyamatos amortizálódás. A kisebb javítások, karbantartások mellett – a színháztermen kívül – nem történt a 40 év alatt az épületben felújítás.

Az ilyen szoros lakossági kötődés mellet a színvonalas, nagy érdeklődés övezte szolgáltatás egy már igen leromlott állapotú ház falai között veszíthet az értékéből, annak fenntartásához elengedhetetlen a fizikai megújulás.

A művelődési ház belsőépítészeti felújítása jellemzően a közönségforgalmú terekre vonatkozik. A felújítás kismértékű alaprajzi változást eredményezne, de főleg a toló és harmonikafalak, falburkolatok és a világítás megújítása a cél.

Projektgaléria