Megindult a Derűs Alkony Gondozóház felújítása

Július végére megújul a Gondozóház

Idén nyáron sor kerül a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Szociális szakosított ellátást és a gyermekek átmeneti gondozását szolgáló önkormányzati intézmények fejlesztése, felújítása támogatására” elnevezésű pályázat és a III. kerületi önkormányzat támogatásával a Derűs Alkony Gondozóház korszerűsítésére. Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény gondozóháza 1992-ben nyitotta meg kapuit a szociálisan és egészségügyi szempontból rászoruló időskorúak részére, 56 fő számára biztosítva átmeneti elhelyezést és szakértő gondoskodást. A bentlakásos formában működő intézmény, a 70-es években épült, eredeti funkcióját tekintve bölcsőde volt. A 90-es években felújított épület nyílászárói elhasználódtak, balesetveszélyesek, energetikai szempontból is sürgető a cseréjük. Az elnyert támogatás segítségével sor kerül a nyílászárók cseréjére, a főbejárat akadálymentesítésére, valamint a terasztető felújítására, illetve a kerti árnyékolók kialakítására.

A korszerűsítés jelentősen csökkenti az intézmény fűtési költségeit, ezáltal gazdaságosabb működés érhető el. Az akadálymentesítéssel egyszerűbbé és biztonságosabbá válik a mozgásukban korlátozott gondozottak közlekedése. A felújításra és újonnan kialakításra kerülő szabadtéri közösségi terek növelik a gondozóház kényelmét, megfelelő védelmet biztosítva a napfény és eső ellen.

A beruházás segítségével a Derűs Alkony Gondozóház komfortosabb körülmények között folytathatja tovább a több évtizedes múltra visszatekintő áldozatos munkáját.

A korszerűsítési munkálatok várható befejezése: 2017. július 31.