Öt pályázat érkezett a Kolosy téri bevásárlóközpont üzemeltetésére

2018. január 22-én, délután 14 órakor járt le a pályázati határidő a Kolosy téri Bevásárlóközpont (piac) üzemeltetésére vonatkozóan. Határidőig, azaz délután 14 óráig öt pályázat érkezett, melyek elbírálása többlépcsős folyamat.

A pályázatot a III. kerület Önkormányzata írta ki, 2017 novemberében. A képviselő-testület döntése értelmében alapvetően a „FOOD HALL” funkciót (étkezőcsarnok, éttermek, büfék, kávézók és gasztro-turizmus) támogató pályázatokat várta az Önkormányzat. Az épület üzemeltetése az utóbbi évek tapasztalata alapján nem gazdaságos és időszerűvé vált egy megvalósítható és piacképes irányváltás. A funkcióváltással egybekötött üzemeltetésre bárki pályázhatott a megfelelő dokumentáció összeállításával és határidőig történő benyújtásával.

A kijelölt időpontig 5 db pályázati dokumentáció érkezett be az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft-hez, mely jelenleg az Önkormányzat megbízásából üzemelteti a bevásárlóközpontot. A pályázatok elbírálásának első szakaszában formai bírálat zajlik, ez alapján még lehetősége van a pályázóknak a formai követelményeknek való teljes megfelelésre, hiánypótlásra. Ezt követően tartalmi elbírálásra – szakértők bevonásával – kerül sor. Azok a pályázatok, melyek a formai és tartalmi elbírálás alapján is elfogadhatóak, a III. kerületi Önkormányzat képviselő-testülete elé kerülnek, mely a szakértők véleménye alapján döntést hoz a pályázatokról.

A végső döntésig tehát több fordulóban is megmérettetnek a pályamunkák. A jelenlegi bérlőket az önkormányzat már 2017 tavaszán tájékoztatta elképzeléseiről, tehát nem éri őket váratlanul, hogy az épület új  koncepcióval és új üzemeltetővel működik majd tovább.

A nyertes kihirdetése 2018 februárban várható, erről weboldalunkon – a döntés megszületése után – információt adunk.