Békásmegyeri Piac fejlesztésének organizációja

Mire figyeljünk a munkálatok során?

 

2017 első felében elkezdődik a Békásmegyeri Piac és Közösségi Tér fejlesztésének kivitelezése. Az önkormányzat számára kiemelten fontos szempont az, hogy a piac, valamint a környéken található szolgáltató és kereskedelmi tevékenységek a fejlesztési munkálatok alatt is zavartalanul működhessenek. A nagy gyalogosforgalomra való tekintettel, a kivitelezés alatt folyamatosan tájékoztatást adunk a soron következő lezárásokról és lehetséges megközelítési útvonalakról. A bontási és építési munkák során a piac épületének északi oldalánál húzódó szervízút előreláthatólag a kivitelezés teljes ideje alatt le lesz zárva.  A meglévő piaccsarnok nyugati bejáratai szintén le lesznek zárva, ezért a keleti és a déli oldalon található bejáratokat lehet majd használni.

A piac teljes felújítása előreláthatóan 24 hónap alatt fog megvalósulni. Egyelőre az első három ütem esetében tudunk információval szolgálni az adott munkálatok megkezdésének időpontjáról. A további ütemek időpontjairól a munkálatok előrehaladtával fogunk pontosabb tájékoztatást adni.

A két évig tartó kivitelezés sajnos biztosan kényelmetlenséget fog jelenteni a környékbelieknek, ám nem mindegy mekkorát: az önkormányzat ezért arra szeretné kérni Önöket, hogy írják meg nekünk javaslataikat a munkaszervezés kapcsán. Az organizációs tervezés természetesen elsősorban mérnöki feladat, azonban számos olyan ötlet, javaslat, speciális helyi igény lehet, amivel kicsit enyhíteni lehet majd a nehézségeken.

A tervezők organizációra vonatkozó javaslatait az alábbiakban olvashatják el, saját meglátásaikat pedig január 6-ig várjuk az info@obvf.hu e-mail címre.

 0. Ütem – Április folyamán a csarnokon kívül lévő árusok új helyszínre költöznek (vállalkozói bérlők, őstermelők, tartós helyhasználók)

Az ideiglenes piac a Pünkösdfürdő utca és a Hatvany Lajos utca kereszteződésében található parkoló telkén lesz kialakítva.

1.Ütem – Májusban megkezdődik a vállalkozói piac építményeinek lebontása

2.Ütem – Várhatóan június folyamán a piac gazdasági udvarának néhány funkciója átköltözik a vállalkozói piac helyére.

A hulladékkezelés, árubeszállítás, a göngyöleg átmeneti tárolása, valamint a piac működéséhez szükséges egyéb funkciók ideiglenesen a vállalkozói piac helyén lesznek biztosítva.

3.Ütem – Elkezdődik az új piac csapadékvíz puffertárolójának megépítése a korábbi gazdasági udvar területén

A munkálatok során új kapubehajtó is épül.

4.Ütem – A piac gazdasági udvarának funkciói visszaállnak az eredeti állapothoz

Az új piaccsarnok megnyitásáig hulladékkezelés, árubeszállítás, a göngyöleg átmeneti tárolása, valamint a piac működéséhez szükséges egyéb funkciók újra a gazdasági udvaron lesznek biztosítva.

5.Ütem – Elkezdődik az új piaccsarnok felépítése

6.Ütem – Az elkészült új csarnok üzembehelyezése és használatbavétele

A műszaki átadást követően, akik eddig a csarnok épületében folytatták a kereskedelmi tevékenységüket, azok átköltöznek az új épületbe.

7.Ütem – A régi piaccsarnok és a gazdasági udvar lebontása

Várhatóan változni fog a Heltai Jenő tér gyalogosforgalmi rendje.

8.Ütem – Megkezdődik az új piac külső üzleteinek, az árkádoknak, valamint a belső udvar felépítése

Ebben az ütemben valósul meg a Heltai Jenő tér teljes burkolatcseréje, ezért szakaszos lezárásokra kell számítani.