Várhatóan októberben indul a forgalomcsillapítás Csillaghegyen

A kivitelezővel történt egyeztetések alapján a munkák várható kezdete 2017 október.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban több terület forgalomcsillapítási tervét kezdte el kidolgozni. Ezek egyike a Csillaghegy keleti felén fekvő, a Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca – Királyok útja – Mátyás király út által határolt zóna, ahol a forgalomcsillapítási tervek kivitelezése várhatóan október első felében kezdődik.

A tervezés a lakosság aktív bevonásával történt – a kerületi sajtóban közzétett felhívásra az érintett lakók online űrlapon küldhették be javaslataikat, amelyeket aztán a szakértők felhasználtak a tervezés során. Idén tavasszal – az egyik helyi civil szervezet kezdeményezésére – lakossági tervegyeztetésre is sor került, ahol tovább formálódott a terv, amely az azóta eltelt időben megkapta a szükséges hatósági engedélyeket is.

A forgalomcsillapítás keretében 30-as zóna táblát fognak kihelyezni az övezet határain, illetve forgalomcsillapító küszöböt, vagyis „fekvőrendőrt” az arra kijelölt utcákban. Főként az utóbbi miatt kell lezárásokra számítani a kivitelezési időszak alatt. Az 5,5 méternél keskenyebb utcáknál teljes lezárásra, az 5,5 méternél szélesebb utcáknál félpályás lezárásra lehet számítani. A lezárások ütemezéséről naprakész információkat a www.obvf.hu/csillaghegy-forgalomcsillapitas  lehet szerezni, ahol a kivitelezés kezdetén tájékoztató térképet töltünk fel, és azt terveink szerint naponta frissítjük az aktuális lezárások feltüntetésével.

A várható lezárások és munkálatok miatt a környéken élők és az adott területen közlekedők szíves türelmét és megértését kérjük és előre is köszönjük.