BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Fejlesztések 2017-ben

2017. 01 03., 09:58

Idei kivitelezések

Az Óbuda Újság rendszeres olvasói tudhatják már, hogy 2017-ben több fontos kivitelezés is indul kerületünkben. Úgy gondoltuk, fontos lehet összegyűjteni egy cikkben is, hol kell az idei évben munkálatokra számítani a fejlesztések kapcsán. Az alábbiakban – felsorolás jelleggel – azokból a beruházásokból gyűjtöttünk csokrot, amelyek a munkálatok idejére korlátozásokat tesznek majd szükségessé a környéken.
Békásmegyeri Piac – A Heltai téren lassan finisbe ér az óriásberuházás előkészítése. A tervek szerint nyáron megindulnak a munkálatok, melyek két évig fognak tartani.
Mészkő park – A közösségi tervezésben megszületett aranyhegyi tervek májustól kezdhetnek valósággá válni, és a parkot szeptemberben vehetik birtokba a helyiek.
Ezüsthegy utcai könyvtár – Az új könyvtár munkálatai nagyrészt nyáron zajlanak majd, így ősszel már megnyithatja kapuit az olvasnivágyók előtt.
Szépvölgyi úti park – Jelenleg az előkészítés fázisában van a beruházás, és ha minden jól megy, nyáron már itt is megkezdődhetnek a munkálatok.
Vörösvári úti szakrendelő környezete – Még márciusban elkészülnek a kiviteli tervek, amelyek birtokában el lehet kezdeni a fejlesztés előkészítését. A kivitelezésre minden bizonnyal az év második felében fog sor kerülni.
Az önkormányzatnak több, pályázatra beadott és jelenleg elbírálás alatt álló beruházási terve van. Ha ezek támogatást nyernek, akkor elképzelhető, hogy a fenti lista új elemekkel bővül. Erről természetesen haladéktalanul hírt fogunk adni az újságban.