BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Novemberben indul az M3 metróvonal felújítása

2017. 10 18., 14:11

2017. november 4-től új forgalmi rend lép életbe, ami jelentős hatással lesz Budapest közlekedésére.

Budapest egyik legjelentősebb közlekedési beruházása, az M3-as metróvonal rekonstrukciója hamarosan kezdetét veszi. A főváros életét jelentősen érintő eseményt megelőzte egy társadalmi egyeztetés, aminek keretében 1700 fővárosi lakos osztotta meg az észrevételeit a munkák alatti forgalmi rend kapcsán.

A felújítási munkák jelentős hatással lesznek az „utazóközönség” életére, nem árt tudatosan készülni az új forgalmi rendre. A Lehel térről északra, Újpest-Központ végállomásig metrópótló buszok segítik az eljutást, ezen a szakaszon november 4-től csak pótlóbuszokkal lehet közlekedni a metró vonalán.

AHOL TOVÁBBRA IS JÁR A METRÓ

Az M3 metró november 4-e után is használható lesz a Lehel tér megálló és Kőbánya-Kispest végállomás között, de csak hétköznapokon, és napközben. Esténként és hétvégén a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek majd.

A belváros megközelítésében a buszjáratok nyújtanak némi könnyebbséget. A 34-es és 106-os buszok végállomása a november 4-e utáni időszakban nem az Árpád híd, hanem a Lehel tér lesz és ezen járatok sűrítve fognak indulni. Ez főként az Árpád hídtól északra élőknek nyújt segítséget Budapesti belvárosi és déli részeinek megközelítésében.

A KÖTÖTTPÁLYÁS KÖZLEKEDÉS ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSE

Akik a Vörösvári út, illetve a Bécsi út közelében élnek, leginkább a kötöttpályás megoldást választhatják, tehát a 19-es és 41-es villamosokkal indulhatnak el a belváros felé, és a Margit hídnál, vagy a Batthyány téren átszállva érhetik el a metróvonal üzemelő pontjait. Szentendre, Békásmegyer illetve a H5 HÉV vonalán a HÉV használata javasolt, ahonnan a Margit híd budai hídfőjénél a körúton közlekedő 4-6-os villamos, illetve a Batthyány téren a metrócsatlakozás már elérhető.

A fent részletezett új forgalmi rend 2017. november 4-én lép életbe, de a rekonstrukció megelőző munkálatai miatt október 28-29-én, egész nap, Újpest-Központ és a Deák Ferenc tér között autóbuszos pótlásra kell számítani. A metrópótló buszok megállóiban részben jegy- és bérletvásárlási lehetőség is lesz, illetve az átszállási pontokon is több lehetőség adódik majd jegyváltásra. A BKK nagy hangsúlyt fektet a folyamatos tájékoztatásra és a pótlójáratok megindulása után monitorozni fogja a járatok forgalmát, hogy amennyiben szükséges, korrigálni tudjon a minél gördülékenyebb közlekedés érdekében.