BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Fórum a lakótelepi kerékpártárolásról

2017. 10 31., 16:22

Fórum a lakótelepi kerékpártárolásról: Önök is fejlesztenék

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata még korábban döntött arról, hogy javítja a kerületiek kerékpár-tárolási lehetőségeit, elsősorban a lakótelepeken. Október folyamán 360-an töltötték ki az erre vonatkozó kérdőívet, ami számos hasznos visszajelzéssel jelölte ki a szükséges fejlesztési irányokat.

Az üzenet egyértelmű, hiszen 3-ból 2 lakos elégedetlen lakóhelyén a biciklik tárolási körülményeivel. Ez nem is csoda, hiszen a lakók többsége lakásában kénytelen tartani kétkerekűjét, ami nyilvánvalóan nem ideális megoldás. Az önkormányzat arra vállalkozott, hogy a Magyar Kerékpárosklubbal együttműködve segítsen ezen a helyzeten, és olyan megoldásokat dolgozzon ki, ami megkönnyíti a biciklik kulturált és biztonságos tárolását.

A fejlesztés első területe a Fő tér körüli tízemeletes tömbök lesznek. Így a 2017. november 6-án délután 17:00-tól az Esernyős kistermében (Fő tér 2.) megtartandó fórumra elsősorban azokat várjuk, akik ezen a környéken laknak (Hídfő utca, Polgár utca, Kórház utca, Miklós utca, Harrer Pál utca, Folyamőr utca, Akác köz, Búvár utca, Matróz utca, Szentendrei út páratlan oldala), de a fórum minden, a témában érdeklődő számára nyitott. A fórumon résztvevők megismerhetik a tárolók kialakításának lehetséges formáit, kifejthetik véleményüket, megoszthatja ötleteiket, problémáikat.

A képen látható látványterv egy a lehetséges megoldások közül. November 6-án erről és más opciókról is lesz szó, de a tárolótípus kiválasztásában mindenképpen számítunk az adott társasház lakóira, közös képviseletére.