BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Tavaszra tolódhat a Kolosy téri piac funkcióváltás utáni megnyitása

2018. 12 11., 16:44

A III. kerületi Önkormányzat 2017-ben döntött arról, hogy a már több éve veszteségesen működő Kolosy téri bevásárlóközpont (piac) épületének üzemeltetését külső partnerre bízza, aki az épületet funkcióváltással, food hall-ként üzemelteti tovább.

Ennek értelmében a képviselő-testület döntése alapján 2017. november 30-án írt ki pályázatot az önkormányzat megbízásából az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. a funkcióváltásra és üzemeltetési jogra. A pályázatot a Redwood Holding Kft. nyerte meg, akik többféle szempontrendszer alapján is a legerősebbnek minősített pályázati anyagot nyújtották be.

A korábbi bérlők kártalanítása után a nyertes pályázó és az önkormányzat megkötötte a bérleti szerződést, mely eredetileg 2018. december 15-ét jelölte ki a működés megkezdésére. Mivel azonban a bérleményekhez tartozó gázórák tulajdonosi viszonyának rendezése miatt a bontási munkálatok jelentősen tolódtak, a Bérlő kezdeményezte a működési időszak és ezzel a bérleti időszak kezdetének elhalasztását 2019. március 1-i dátumra. Ennek elfogadásáról vagy elutasításáról a képviselő-testület dönt majd 2018. december 14-én. Amennyiben a testület elfogadja a kérelmet, a megújult piac teljes kihasználásban 2019 március 1. után fog megnyitni.