BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Fenntarható háztartások, kisebb karbonlábnyom

2020. 10 20., 09:24

ÉLŐ ONLINE ESEMÉNY a GREENDEPENDENT csapatának együttműködésével

  1. október 21. 18 óra – élő, online esemény a www.facebook.com/varosfejleszto oldalon

A világ különféle pontjain élő emberek, kultúrák életvitele különböző szintű megterhelést jelent a bolygónak. Európában, Magyarországon egy átlagember évi 5,7 tonna szén-dioxidot termel, mely jóval több, mint amennyit lakóhelyünk zöldterülete kompenzálni képes.

A karbonlábnyomunk számos tényezőből áll össze. Számít, hogy milyen közlekedési módot használunk, nap, mint nap, mennyit utazunk repülővel, mennyit fűtünk, mosunk, főzünk, világítunk, milyen ételeket veszünk, mennyi tárgyat vásárolunk, milyen messziről vásárolunk. A háztartásunk energiafelhasználása igen jelentős, hiszen nap, mint nap használjuk a klímát, a fűtést, a mosógépet tehát már csak a háztartási energiafelhasználás csökkentésével tudjuk csökkenteni a karbonlábnyomunkat is.

Ha kicsit lejjebb tekerjük a fűtést, ha alacsonyabb hőfokon mosunk, ha lekapcsoljuk a villanyt, ha kerékpárral járunk dolgozni már sokkal kisebb lesz a lábnyomunk! Ezekről a témákról beszélgetünk Vadovics Kristóffal, aki a Greendependent csapatát képviseli.

Találkozzunk október 21-én az online térben a www.facebook.com/obudavarosfejleszto oldalon és beszéljünk arról, hogyan csökkenthetjük a karbonlábnyomunkat, vagyis, hogy jelenthetne életünk egy kicsit kevesebb terhet a bolygónak?