BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Klímás kisfilmek forgatása

2022. 01 27., 12:10

A korábbi, SZEMLÉLETFORMÁLÓ BESZÉLGETÉSEK című programsorozat egy dinamikusabb, gyakorlatibb formában folytatódik 2022-ben, a SECAP pályázat keretében. Az önkormányzat energia- és klímatudatos törekvései mentén kisfilmek készülnek, melyek III. kerületi helyszíneken és szereplőkkel népszerűsítik a környezettudatos lehetőségeket.

A SECAP a III. kerület Fenntartható Energia és Klíma Akcióterve, melynek szerves része a fogyasztói szokásokra hatás, ezáltal a karbonlábnyom, károsanyag-kibocsátás csökkentése, lakossági szinten is.

Az energia- és klímatudatos kisfilm-sorozat első részében a téli kerékpározás és a kerékpáros áruszállítás a témánk. Az epizód célja bebizonyítani, hogy a KERÉKPÁR nem csak szabadidős eszköz, hanem a mindennapos közlekedésben is egy kiváló alternatíva az autó helyett. A megfelelő ruházat kiválasztásával és a megfelelő kerékpárral télen is tudunk közlekedni és egy megfelelő teherkerékpárral még a csomagszállítás is megoldható.

A felvételek a Flórián téren és a Berguson Kerékpár Üzletben készültek el, és az utómunkák után várhatóan február elején már látható lesz a film.