BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Július végén indulhat a Folyamőr utcai park felújítása

2022. 07 11., 15:15

A Waterfront City fejlesztője, a Biggeorge Property kisebb környezetrendezést, parkfejlesztést hajt végre a Folyamőr utcai zöldterületen, a Fővárosi Önkormányzat és a III. kerületi Önkormányzat hozzájárulásával. A munkálatok várhatóan július végétől október végéig zajlanak.

A Folyamőr utcában a Waterfront City lakópark kivitelezése évek óta terhet ró a környéken élőkre, ennek kisebb kompenzációja lesz talán, hogy a Folyamőr utcában lévő zöldterületet rendbe teszi a kivitelező. A faültetés, növényesítés mellett a gyepfelületek felújítása, egy, a Folyamőt utcát a Szentendrei úttal összekötő, átközlekedő sétány kialakítása, itt kisebb közösségi tér kialakítása és a régi kerékpáros ügyességi pálya (pumpa-pálya) felújítása valósul meg.

A fejlesztést lakossági igényfelmérés előzte meg, mely során az itt élők egyértelműen a fenti, környezetrendezési munkákat támogatták és nem fejeztek ki igényt játszótérre vagy kutyafuttatóra.

A munkálatok várhatóan július végén indulnak, az építési munkák augusztus végéig tartanak majd, a növényesítés, évelők ültetése és faültetés pedig szeptember-október hónapra várható. A park lezárása a tervek szerint nem egyben, hanem ütemezve, részlegesen történik majd, tehát mindig lesz elérhető része is a területnek.

Bővebb információ az info@obvf.hu e-mail címen kérhető.