BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Új park a Folyamőr utcában

2022. 12 02., 11:20

2022. november végére befejeződtek a munkák a Folyamőr utcában, ahol a BigGeorge Property beruházásában egy kis park létesült. A fejlesztés a kerületet csak részlegesen érintette, hiszen a terület többségi tulajdonosa a Fővárosi Önkormányzat, azonban az itt élők számára fontos lépés, hogy a terület megszépült és új funkciókkal bővült.

A korábban egyszerű, füves területen felújították a leromlott kerékpáros ügyességi pályát, e mellett pedig egy szórt burkolatú átközlekedő sétány került kialakításra, piknik asztalokkal-padokkal, napelemes közvilágítással. A terület teljes egészében felújításra került a régi gyepfelület, számos évelő sziget létesült és sok új fát is ültettek a későbbi árnyékosság megteremtéséért.

Lakossági igények

A fejlesztést megelőzően lakossági felmérést végzett a III. kerületi Önkormányzat, ahol egyértelmű volt a visszajelzésekből, hogy sem a kutyafuttatót, sem a játszóteret nem igénylik a környéken élők. A felméréssel összhangban a növényesítés, átközlekedés és kis közösségi tér kialakítása, valamint a kerékpáros pálya felújítása valósult meg.