BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Városmarketing akciók 2022-ben

2022. 12 02., 10:40

2022 év őszén a III. kerületi Önkormányzat megbízásából több “városmarketing” jellegű akciót bonyolítottunk le, melyek célja a kerület értékeinek megismerése, az élhetőség javítása, kisebb, kreatív miniakciók keretében.

SILVANUS SÉTÁNY PADFESTÉS

Szeptember hónapban padfestési akciót bonyolítottunk le a Silvanus sétány (Pók utcai lakótelep) kis játszóterén. Ennek keretében 11+1, a játszótéren és a melletti sétány mentén található padot festhettek le a jelentkezők, akik a nap végén szavaztak is az elkészült alkotásokra. A három legjobbnak értékelt pad festői levásárolható utalványokat nyertek.

Az akció rendkívül jó hangulatban zajlott és művészi színvonalú alkotások születtek! Íme a legszebb három pad:

MATRÓZ UTCA – POP UP PARK

Urban Dream Garden néven októberben, másfél hónapos időre nyitott meg a Matróz és Bogdáni út találkozásánál lévő pop-up városi szabadidőpark. Az újrahasznosított köztéri elemeket felhasználó parkban sittes konténerekben fák és évelők, hintaágyak, napágyak, hullámpad és színesre festett köztéri elemek alkottak meg egy kreatív teret, melyet minden nap reggeltől estig lehetett látogatni. A park november 15-én zárt és sok környéken élőnek hozott egy kis színt a környezetébe.

ASZFALTFESTÉSI AKCIÓ

November hónapban aszfaltfestési akciót hirdettünk meg, 10 III. kerületi intézmény bevonásával. Az akció keretében az intézmények (iskola, óvodák, bölcsI bejárata előtti részen, az aszfaltos területen festettek fel a résztvevők motívumokat, mintákat, az intézmény logóját. A festéshez szükséges eszközöket, festéket, ecsetet az önkormányzat biztosította.

A Nagy László Általános Iskola látványos méretben festette fel az iskola logóját, a pedagógusok és gyerekek aktív együttműködésével. Öröm volt látni, milyen lelkesedéssel dolgozik mindenki az alkotáson, mely reméljük sokáig dísziti majd a bejárati rész előtti területet:

2022 december hónapban még három miniprojekten dolgozunk városmarketing témában. Készül az Óbudai Hangséta útvonal, mely elkészülte után remek virtuális túravezető lesz majd, akár a helyi lakosok, akár az ide látogató turisták körében. Párhuzamosan tervezünk elindítani egy weboldalt, ahova a 2022-es városmarketing akciók, a hangséta út és a kerületben található fotópontok is felkerülnek. A Római-parton pedig egy szelfipont/fotópont installációt tervezünk felállítani, 2022. év végén.