BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

II. helyezett lett Óbuda-Békásmegyer a "Társadalmi jó gyakorlatok" kategóriában

2023. 02 09., 12:42

A Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok Program 2023. február 8-i, több mint száz érdeklődő részvételével Gödöllőn megrendezett zárókonferenciáján a verseny döntőjébe jutott települések mutatták be már megvalósított jó gyakorlataikat. Összesen hat önkormányzat nyolc pályázata részesült elismerésben.

A pályázatok írásbeli értékelést és a helyszíni látogatásokat követően versenyezhettek egymással az önkormányzatok a gödöllői Erzsébet Királyné Szállodában megrendezett ünnepélyes zárókonferencián és prezentációs döntőn. Az eseményen elhangzott nemzetközi szakmai előadások mellett a döntőbe jutott önkormányzatok 10-10 percben mutatták be jó önkormányzati gyakorlataikat. A jó gyakorlatokkal szemben a pályázat során feltétel volt, hogy azok hatékonyan, hatásosan, mások számára átvehető és megismételhető módon működjenek. A program célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése és megismertetése az ország más önkormányzataival, szakmai közélettel.

Társadalmi résztvétel jó gyakorlatok kategóriában önkormányzatunk a II. helyezett díját hozhatta el!

1. helyezett: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata – „Miskolcért a miskolciakkal” című pályázatával

2. helyezett: Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata – „Civil üzleti iskola” című pályázatával

3. helyezett: Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat – „Ön is dönthet! Közösségi költségvetés a XIII. kerületben” című pályázatával

A CIVIL ÜZLETI ISKOLA a civil szervezetek és a nagyvállalatok közötti kapcsolat létrejöttét, megerősítését. szolgálja.

A legutóbbi esemény hangulatát bemutató kis videó itt megtekinthető: