BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Óbudai Zöld Napok

2023. 05 17., 14:08

Áprilisban két napig a legeslegzöldebb témák kerültek fókuszba Óbuda-Békásmegyeren. Az önkormányzat ugyanis egy kétnapos szakmai rendezvény keretében népszerűsítette a III. kerület és Budapest Főváros fenntarthatósági és klímavédelmi törekvéseit.

Óbuda-Békásmegyer az utóbbi években számtalan kisebb és nagyobb lépést tett a felé, hogy igazi, zöld, fenntartható kerületté váljon. A kerület megalkotta saját klímastratégiáját, integrált településfejlesztési stratégiáját, fenntartható energia- és klíma akciótervét és arra törekszik, hogy népszerűsítse a környezetvédelem és fenntarthatóság eszméjét.

A szemléletformáló beszélgetések, filmek, a #foodwaveobuda kampány mellett a madáretetők osztása, a rovarhotelek kialakítása és a faültetések megnövekedett száma mind csak egy-egy lépésnek tűnhet, azonban a sok lépésből egyre nagyobb erő válik és e zöld akciókkal egyre nagyobb elismerésben is részesül a III. kerület.

2022. évben megkaptuk a KLÍMABARÁT KERÜLET díjat, Budapesten először! Településfejlesztési díjat kaptunk részben a szemléletformáló akciók és kampányok elismeréseként. Ezek mind olyan elismerések, melyek erőt adnak ahhoz, hogy még több energiát tegyünk a zöld fejlesztésekbe.

Az Óbudai Zöld Napok hagyományteremtő céllal került megrendezésre 2023. április 21-22-én, a Selyemgombolyító és a Mad Garden Buda udvarán. A programban összefogtuk és bemutattuk egyrészt a kerületben működő zöld kezdeményezéseket, másrészt Budapest főváros klímavédelmi és fenntarthatósági törekvéseit, illetve olyan témákat is megmutattunk, mint a városi kertészkedés és a fenntartható divat.

Aki esetleg lemaradt az eseményről ebben a filmben képet kap arról, hogyan zajlottak az első ÓBUDAI ZÖLD NAPOK!