BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Városi gazdálkodás a III. kerületben?

2023. 05 17., 13:39

Van-e jelene és jövője a városi gazdálkodásnak a III. kerületben? Az INTERREG KÖZÉP  EURÓPA program támogatásával Óbuda-Békásmegyer 2023 és 2026 között egy kísérleti projektet indít ennek felderítésére.

A kerület nemrég pályázati támogatást nyert a COFARM4CITIES program keretében arra, hogy 4 másik partnerországgal együtt egy pilot projektben tesztelje a városi gazdálkodás ösztönzésének lehetőségeit. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata vezető partnerként vesz részt a programban, mely nemcsak nagy elismerés, de nagy felelősség is.

A jelenleg látható forgatókönyv alapján az idei év mind az 5 partnerországban a módszertani feltérképezés, a lakossági bevonás, a projektek megalapozásának időszaka. Ezt követi majd 2024-től a tényleges gazdaságok kialakítása, illetve azoknál a partnereknél, ahol már létezik ilyen modell, ezek bővítése fejlesztése.

A program helyszínéül Csúcshegy kerületrészt választotta az önkormányzat, tekintettel az INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁBAN megfogalmazott, az adott kerületrészt érintő koncepcionális irányelvekre.

A programmal kapcsolatos további hírek itt olvashatók: https://klima.obuda.hu/varosi-farm/