BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Új közösségi kert Békásmegyeren

2023. 08 30., 12:01

Lakossági megkeresés nyomán, Burján Ferenc alpolgármester úr javaslatára került kialakításra egy új közösségi kert Békásmegyeren, a Jós utcában. A kertet művelő kertközösség már összeállt és hamarosan birtokba veszi a területet!

A Jós utcai Közösségi Kert története több, mint egy éve, egy lakossági igényfelméréssel kezdődött. Felmerült ugyanis az igény, hogy a már működő közösségi kertek mellett egy újabb kerüljön kialakításra Békásmegyeren. A városfejlesztő szakemberek számos területet számításba vettek, végül a Jós utcai parkban, két domb között került kijelölésre az a terület, ahol mind a környéken élő lakosságszám, mind a benapozottság, közművek elhelyezkedése alapján megvalósíthatónak látott a III. kerületi Önkormányzat egy közösségi kertet.

Fontos kitétel volt azonban, hogy a kert akkor épül meg, ha már eleve összeáll egy közösség, aki majd később működtetni fogja. Közel egy éves előkészítő munka eredményeként megalakult a JÓS UTCAI KÖZÖSSÉGI KERT EGYESÜLET, teljes mértékben lakossági szervezésben, és megépült a közösségi kert, 26 magaságyással.

MEGNYITÓ 2023 / 09 / 02 —————–>>>