BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Közlekedésbiztonság? Számítunk a véleményére!

2024. 01 09., 14:01

Közlekedjünk akár gyalogosan, kerékpárral, rollerrel vagy gépjárművel, egy övezet forgalomcsillapítási beavatkozásai – közvetve vagy közvetlenül – mindannyiunk életére hatással lesznek, hiszen az ilyen beavatkozások célja a közúti járműforgalom korlátozása, mind sebességének, mind nagyságának csökkentése.

A kisebb forgalom és az alacsonyabb sebesség egy körzet lakossága számára számos előnnyel jár. A közlekedés biztonságosabbá válásán túl a gépjárművek környezetterhelő hatása csökken, míg a közterületi körülmények (pl. mikroklíma, utcakép) javulnak. A rókahegyi forgalomcsillapítási elképzelések bemutatását követően ezért ismét lehetőséget szeretnénk biztosítani terveink megismerésére és közvetlen véleményezésére.

2024. január 16-án a Kerék Általános Iskola és Gimnázium étkezdéjébe várjuk tehát mindazokat, akik megismernék a Bécsi út – Fehéregyházi út – Kunigunda útja – Hévízi út – Bogdáni út – Szentendrei út által határolt terület forgalomcsillapítási elképzeléseit.

Bátorítunk minden érintettet, hogy jöjjön el 17 órakor kezdődő rendezvényünkre, vegyen részt a diskurzusban, ismerje meg a tervezők szakmai meglátásait és ossza meg javaslatait az övezet forgalomcsillapítási fejlesztéseivel kapcsolatban.