BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Bemutattuk az óbudai lakótelep forgalomcsillapítási terveit

2024. 01 17., 11:27

Január 16-án este lakossági fórum keretében véleményeztettük az érdeklődőkkel az óbudai lakótelepet érintő forgalomcsillapítási terveket. A helyszínt adó Kerék Általános Iskolába számos kerületi lakos megjelent, megosztotta velünk az elkészült tervekkel kapcsolatos észrevételeit és javaslatait.

A lakossági fórum megtartását az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat részéről Czeglédy Gergő alpolgármester kezdeményezte, aki sok esetben közvetlenül válaszolt a megjelentek által felvetett tárgyi és egyéb ügyekre is. A szakmai terveket Avar Zoltán, az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Nkft. kommunikációs vezetője mutatta be.

A lakosok részletesen, utcáról utcára tételesen ismerték meg, hogy a Vörösvári Út-Fehéregyházi út – Kunigunda útja – Hévizi út – Bogdáni út – Szentendrei út által határolt övezet mely pontjait és kereszteződéseit érinti infrastruktúra-fejlesztés, ezt követően személyesen mondhatták el további felvetéseiket, esetleges aggályaikat.

A bemutatott fejlesztés szükségességével, valamint a forgalomcsillapító eszközök tervezett elhelyezésével és kialakításával minden megjelent egyetértett, de további javaslatok is felmerültek. Értékeljük és ezúton is köszönjük, hogy ennyien törődnek a kerület forgalombiztonságával és személyesen jöttek el fórumunkra.

Március közepén a Csillaghegy és Rómaifürdő területét érintő forgalomcsillapítási terveket mutatjuk be részletesen. Reméljük, hogy ismét sokan leszünk és minden kérdést, kérést közösen beszélhetünk át! Építsük együtt a III. kerületet, hiszen közös otthonunk Óbuda-Békásmegyer!