BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Kezdődik a Laborc utcai strand felújítása

2024. 02 26., 08:54

Több évnyi üzembiztonsági és gazdálkodási nehézséget feloldva, állami fejlesztési forrásokra tovább nem várva, önerőből biztosítja Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a Laborc utcai strand felújítását. A közbeszerzés legkedvezőbb ajánlatát elfogadva közel félmilliárd forint értékben.

A jó idő közeledtével minden évben előkerül a Laborc utcai strand használatbavételének kérdése. A csaknem 50 évvel ezelőtti átadás óta valódi és átfogó felújítás nem történt, a helyszín és a medence műszaki-esztétikai állapota, a megfelelő karbantartás elmaradása miatt strandolásra alkalmatlanná vált. A jelenlegi korszerűsítést követően azonban egy modern, alternatív energiaforrásokat is kiaknázó strand nyithatja meg kapuit.

Az önkormányzat megbízásából az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. lefolytathatta azt a beszerzési eljárást, aminek tárgya – a lakossági igényeket is figyelembe véve – a medencék teljeskörű (szerkezeti és gépészeti) felújítása, valamint az öltözők és a kiszolgáló egységek átfogó tatarozása.

A kivitelezési munkálatok márciusban kezdődnek és a felújítás volumenére tekintettel tervezetten 6 hónapig biztosan elhúzódnak majd. A munkálatok az átlagosnál nagyobb, szükségszerűtlen zavarással nem járnak majd, ellenben azok végeztével egy rendezett, minőségi szolgáltatáscsomagot kínáló és mindenki számára biztonságosan használható rekreációs- és sportolótér születik.