BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Bemutattuk Csillaghegy és Rómaifürdő aktuális forgalomcsillapítási terveit

2024. 03 25., 12:16

Habár Budapesten alapvetően a Budapest Közút hatásköre a forgalomcsillapítás, lehetőség van arra, hogy a kerületi önkormányzatok – elsősorban a lakossági megkeresések és panaszok alapján – többletfeladatként vállalják fel a feladatot. A III. kerületi Önkormányzat fontos ügyként kezeli a forgalombiztonság kérdését, ezért (költségvetési lehetőségeihez mérten) folyamatosan készítteti el és valósítja meg a terveket a problémás területeken.

A szakemberek által készített terveket a környéken élők minden esetben megnézhetik és véleményezhetik, ennek feldolgozása után pedig a Budapest Közút engedélyeztetési eljárásával zárul a folyamat. A tervező és a lakosság ötletei tehát az érvényes szabályozások és ajánlások figyelembe vételével kerülhetnek csak engedélyezésre.

Az elmúlt héten lakossági fórum keretében két alkalommal volt lehetőség a Csillaghegy és Rómaifürdő térségét érintő tervek személyes megismerésére. Március 18-án este a Csillaghegyi Közösségi Házba, március 21-én este pedig az Óbudai Platán Könyvtárba vártuk az érdeklődőket. A megjelentek részletesen megismerhették a beavatkozási helyszíneket és műszaki információkat, a Szentendrei út – Rákóczi utca – Batthyány utca – Pünkösdfürdő utca – Királyok útja – Nánási út – Emőd utca határolta övezeten belül.

A szakmai koncepció számos ponton, több mint 40 beavatkozási helyszín fejlesztésére, átalakítására tér ki. Ezek között szegély menti helyreállítás, aszfalt pályaszerkezet építése, forgalomcsillapító küszöbök bontása és kialakítása, kerékpárnyom felfestése, forgalomirányító táblák kihelyezése és víznyelők áthelyezése is szerepel.

A bemutatott fejlesztés szükségességével minden megjelent egyetértett, de természetesen a mindennapok tapasztalatai és egyéb aktualitások alapján további javaslatok is felmerültek. Ezúton is köszönjük, hogy ennyi ember megtisztelte a rendezvényt és aktívan járult hozzá a kerület fejlesztéséhez. Építsük együtt a III. kerületet, hiszen közös otthonunk Óbuda-Békásmegyer!