Derűs Alkony Gondozóház korszerűsítése
Projektismertető

A PROJEKT ADATAI:

Projekt összköltsége: 54 949 504 Ft
Támogatás összege: 20 000 000 Ft
Önerő tervezett összege: 34 949 504 Ft
Projekthelyszín:
Derűs Alkony Gondozóház, 1039 Budapest, Zipernovszky Károly u. 1.

A PROJEKT BEMUTATÁSA:

A III. kerületi önkormányzat a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiírt „Szociális szakosított ellátást és a gyermekek átmeneti gondozását szolgáló önkormányzati intézmények fejlesztése, felújítása támogatására” elnevezésű pályázatán nyert támogatást a Derűs Alkony Gondozóház korszerűsítésére.

Az intézmény szociálisan és egészségügyi szempontból rászoruló, átmenetileg nehéz élethelyzetbe került időskorúak részére biztosít elhelyezést és szakértő gondoskodást. A gondozóház 56 fő teljeskörű ellátására képes, bentlakásos jelleggel biztosítva állandó felügyeletet számukra.

A felújítás alkalmával sor kerül a főbejárat akadálymentesítésére, a nyílászárók cseréjére és kerti árnyékolók építésére.
A több évtizeddel ezelőtt beépített nyílászárókat korszerű, hőszigetelő ablakokra cserélik, ezáltal jelentősen csökkenni fognak a fűtési költségek.
A főbejárat csúsztatott lépcsősorát rámpával és korláttal váltják ki, az intézmény akadálymentesítése céljából.
Az épület előtt található erősen korrodált terasztető nem alkalmas arra, hogy az idős lakók szabadban eltöltött szabadidejükhöz megfelelő védelmet nyújtson, ezért az előtető lebontása és új árnyékoló kiépítése is szerepel a tervekben.

A korszerűsítési munkálatok várható befejezése: 2017. július 31.

Projektgaléria