Eldőlt, hogy ki lesz a Kolosy téri piac új üzemeltetője

2018. április 19-én döntött a képviselő-testület: a REDWOOD HOLDING KFT. nyerte a Kolosy téri piac üzemeltetési jogát a III. kerületi Önkormányzat pályázatán.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a funkcióváltás jegyében 2017 novemberében hirdetett pályázatot a piac üzemeltetésére, amire 5 pályázat érkezett. Az anyagok feldolgozása és elbírálása többlépcsős folyamat volt: a formai vizsgálat után egy hosszabb, tartalmi, szakmai elbírálás zajlott. Ennek keretében független, külső szakértők vették sorra a beérkező pályaműveket, és egységes szempontrendszer alapján pontozták a pályázatokat.

A szakmai elbírálás után a szakértők pontszámai alapján hozta meg döntését a képviselő-testület, 2018. április 19-én. A REDWOOD HOLDING KFT. szerezte a legmagasabb pontszámot (a megajánlott bérleti díj, a szakmai koncepció, a turisztikai kapcsolódás és a referenciák is nagyon magas pontszámot kaptak), ezzel pedig elnyerte az üzemeltetés jogát. A pontszámban képviselve volt az is, hogy a pályázó koncepciója erősen kapcsolódott a korábban felmért lakossági igényekhez, és a gasztronómiai kínálatot helyezte középpontba, méghozzá olyan megvalósításban, mely Budapesten egyedülálló lehet.

Hamarosan sor kerül a bérleti szerződés megkötésére, és az új üzemeltető elkezdheti a piac épületének átalakítását. A megújult épület várhatóan még 2018-ban megnyílik a vendégek előtt.

A pályázatok (a pályázó hozzájárulása esetén) itt érhetők el >>>