Hamarosan visszaáll a kétirányú forgalom a Folyóka utcában

Augusztus 21-től a tervek szerint visszaáll a korábbi, kétirányú közlekedés.

2017. július 27-től új forgalmi rend lépett érvénybe a Folyóka és Mikoviny utcákban. Az utcában élők, és az utcát parkolónak használók közötti feszültség megoldása céljából az önkormányzat forgalomtechnikai szakértői javaslat alapján kezdeményezte a forgalmi rend megváltoztatását. Ennek keretében a Folyóka utcát a Folyondár utca felől egyirányú lett, a Mikoviny utca pedig zsákutcává alakult. Az egyirányú forgalom lehetővé tette a keskeny úton szabályos parkolóhelyek felfestését.

A forgalmi változással kapcsolatos tájékoztatás során azonban kiderült, hogy a Folyóka utcában élők ragaszkodnak a korábbi forgalmi rendhez. Főként az út meredekségére hivatkozva érkezett sok bejelentés, mondván, hogy rossz időjárási viszonyokban (például télen, havas, jeges úton) sok embernek nehézkes az elindulás az emelkedőn és ilyen esetben az itt lakók nehézkesnek érzik a kötelező haladási irányt. Az önkormányzat újra szakértőkhöz fordult, és a Budapest Közút munkatársaival egyeztettünk a kétirányú közlekedés és szabályos parkolóhelyek kialakításának lehetőségeiről.

A szakmai egyeztetés során az a döntés született, hogy lévén a Folyóka kis forgalmú út, a felfestett parkolóhelyek mellett is megoldható a kétirányú forgalom, amennyiben az utcában haladó autók előzékeny hozzáállására számítunk. A közlekedési rend visszaállítása várhatóan augusztus 21-vel lesz esedékes, tehát újra kétirányú lesz a forgalom a Folyóka utcában. Kérjük az arra közlekedőket, hogy figyeljék a kihelyezett közlekedési táblákat.

A parkolási gondok rendezése és a mindenki számára komfortos közlekedési rend konstruktív kialakítása céljából a III. kerületi önkormányzat lakossági párbeszédet indít, melynek időpontjáról a Folyóka és Mikoviny utcában élőket hamarosan tájékoztatni fogjuk.