Megünnepeltük a Holdudvar park fejlesztését

2018. május 26-án egy közösségi piknik keretében ünnepeltük meg, hogy elindul a Holdudvar park felújítása.

2015-ben közösségi tervezéssel indult el a park fejlesztésének folyamata, a koncepcióterv megalkotása után pedig Budapest főváros támogatásával együtt került megfelelő forrás a park fejlesztésére. 2016-ban a TÉR_KÖZ pályázaton 449 millió forintot nyert a kerület a közösségi tervezésen megálmodott parkfejlesztési terv megvalósítására.

2017-ben a munka előkészítése zajlott, 2018-ban pedig május végén, június elején indul a kivitelezés, ami várhatóan 1 évig fog tartani.

A kivitelezés keretében a park funkcionális térképe újrarendeződik, a burkolatok, utcabútorok, térelemek modernizálásra kerülnek, a teljes park egy modern külsőt kap majd. Lesz kicsiknek és nagyoknak szóló játszótér, a jelenleginél sokkal nagyobb fitnesz- és sportpark, futópálya, tinirész, közösségi tér színpaddal, pihenőkerttel, ping-pong és sakkasztalokkal.

Az építési munkák hamarosan kezdődnek, a május 28-i héten már megtörténik a munkaterület-átadás és a kivitelező hamarosan sort kerít az első lezárásokra is. A pikniken bemutattuk, hogy várhatóan milyen lezárásra lehet számítani az első ütemnél (sárgával a lezárt terület, zölddel a várható gyalogos közlekedési útvonalak):

A piknikes ünnepléshez sokan csatlakoztak, a legtöbben a környező társasházakban élők. A jó hangulatról ételek, italok és népzenészek gondoskodtak. A gyerekek számára kézműves játszóházzal készültünk, a kutyás résztvevőket a kutyás játszót és az Óbudai Felelős Gazdi program kutyás lounge-a várta.