BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Csillaghegy északkeleti részének forgalomcsillapítása

2017. 06 29., 13:06
Megvalósul a forgalomcsillapítási koncepció Csillaghegy északkeleti részére vonatkozóan

Az önkormányzat 2016-ban megkezdte Csillaghegy forgalomcsillapítási koncepciójának kidolgozását, Csillaghegy északkeleti részére, a Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca – Királyok útja – Mátyás király út által határolt területre vonatkozóan. A tervezés a lakosság aktív bevonásával történt, a kerületi sajtóban közzétett felhívásra az érintett lakók online űrlap segítségével, megoldási javaslatokat adhattak azokra a forgalomtechnikai problémákra vonatkozóan, melyek megnehezítik a mindennapi közlekedést. A tervek bemutatása után 2017-ben került sor a kivitelezésre. 

A lakossági bevonású tervezésen forgalomtechnikai szakértő segítette az informálódást és a megoldási javaslatok kidolgozását. Ezt követően a tervezők forgalmi méréseket végeztek, felmérték a területek adottságait, a problémásabb részek megvitatására pedig találkozókat szerveztek. Ezek után a lakossági észrevételeket felhasználva elkészültek az egyes tervváltozatok, és elkezdődhetett a tervek engedélyeztetési folyamata is.

A tervek engedélyeztetése után 2017 októberében indult a kivitelezés. A projekt keretében a Szentendrei út – Pünkösdfürdő utca – Királyok útja – Mátyás király út által határolt övezetben 22 db forgalomcsillapító küszöb került kialakításra, TEMPO 30-as övezet táblákkal és új útburkolati jelekkel együtt. A kivitelezés a kedvező időjárásnak köszönhetően a vártnál gyorsabban zajlott, november végére minden munkával elkészült a kivitelező.

Csillaghegyen belül még két zónára készültek el a forgalomcsillapítási tervek. A Szentendrei út –  Czetz János köz – Attila u. – Mátyás Király út – Királyok útja – Emőd u.  által határolt területen a tervek elkészültek és a lakossági egyeztetés is megtörtént.

A Papírgyár utca – Rákóczi út – Batthyány út – Álmos utca – Szentendrei út által határolt területre vonatkozó tervei is elkészültek.