BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Egészséges Budapest Program: Csobánka téri Szakrendelő

2017. 11 29., 12:20
A HADRIANUS FEJLESZTÉSI PROGRAM keretében intézményi energetikai korszerűsítés a Csobánka téri Szakrendelőben.

A Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri telephelyén jelenleg járóbeteg szakellátás, gyermek- és felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelő, valamint védőnői tanácsadás működik. A létesítmény építése óta csak kisebb felújítások, karbantartás jellegű beavatkozások történtek. A nemrég befejeződött energetikai korszerűsítés célja az volt, hogy a rendelő épülete komfortosabb, korszerűbb legyen, az intézmény fenntartási költségei pedig csökkenjenek. 

A fejlesztés keretében a Szakrendelő külső homlokzata kerül felújításra, hőszigeteléssel, ezt követően pedig a nyílászárók cseréjére került sor. A kivitelezés munkálatai 2018 január első hetében, a rendelő külső homlokzatának felújításával és szigetelésével kezdődtek meg. Februárban már sor került az első, ablakcserével járó munkákra is a földszinten. Az emeleti, állványozást igénylő munkákat márciusban kezdte el a kivitelező. Az épület külső felújítása alatt a rendelő folyamatosan megközelíthető, illetve az épületben zajló egészségügyi szolgáltatások igénybevétele is megoldott. A helyiségek használatában kisebb változások történtek, de szerencsére mind a rendelőben dolgozók, mint a rendelő látogatói jól viselték a felújítással járó kellemetlenségeket.

A projekt összköltsége megközelítőleg bruttó 250 millió forint volt. A fejlesztési munkát Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata saját költségvetésből finanszírozza.

2018. júliusában vált biztossá, hogy a 3. kerület 5,15 milliárd forintos támogatást nyert az Egészséges Budapest programon. Ennek révén a Csobánka téri Szakrendelő korszerűsítési munkálatai tovább folytatódhatnak, tehát megújulhat a belső tér, a gépészeti és orvostechnikai állomány, az informatikai berendezések is.