BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Csobánka téri Szakrendelő energetikai korszerűsítése

2017. 11 29., 12:20
A HADRIANUS FEJLESZTÉSI PROGRAM keretében intézményi energetikai korszerűsítés a Csobánka téri Szakrendelőben.

A Szent Margit Rendelőintézet Csobánka téri telephelyén jelenleg járóbeteg szakellátás, gyermek- és felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelő, valamint védőnői tanácsadás működik. A létesítmény építése óta csak kisebb felújítások, karbantartás jellegű beavatkozások történtek. A közelgő korszerűsítés célja, hogy a rendelő épülete komfortosabb, korszerűbb legyen, az intézmény fenntartási költségei pedig csökkenjenek. Az energetikai korszerűsítés a tervek szerint decemberben elkezdődik.

A fejlesztés keretében a Szakrendelő külső homlokzata kerül felújításra, hőszigeteléssel, ezt követően pedig a nyílászárók cseréjére kerül sor. A Csobánka téren a munkák december első felében, a rendelő külső homlokzatának felújításával és szigetelésével kezdődnek. Az épület külső felújítása alatt várhatóan teljesen zavartalan lesz a rendelő megközelítése, illetve az épületben zajló egészségügyi szolgáltatások igénybevétele. Jó időjárási viszonyok esetén a munkálatok 2018 áprilisában fejeződnek be.

A projekt összköltsége nettó 192 millió forint. A fejlesztési munkát Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata saját költségvetésből finanszírozza.

A Csobánka téri Szakrendelő felújítása az ÖRLŐS ENDRE PROGRAM RÉSZE. Ez a program tartalmazza az önkormányzat egészségfejlesztési törekvéseit, melynek célja a kerületi egészségügyi szolgáltatások infrastruktúrájának és működésének megújítása. Dr. Örlős Endre a Margit Kórház egykori igazgató sebész-főorvosa, Óbuda díszpolgára. A róla elnevezett program összefogja mindazokat a fejlesztéseket, amelyeket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata – nagyobb részt saját forrásból, kisebb részben pályázati források felhasználásával – kíván megvalósítani a következőkét esztendőben. A programról bővebben itt olvashat >>>