BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Energetikai Korszerűsítés 2017

2017. 05 09., 12:14
Óbudai intézmények energetikai korszerűsítése a KEHOP-5.2.9 pályázati kiírás keretében

infoblokk_2020

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2016-ban is sikerrel pályázott energetikai korszerűsítésre, amely munkálatok kivitelezésére 2017 májusától 2017 augusztus végéig kerül sor. A projekt legfőbb célja a fűtési energiaigény csökkentése az alábbiak

alapján:

  1. Az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése,
  2. Az épületek lapostetejének hőszigetelése,
  3. Az épületek külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje,
  4. Napelemes rendszerek kiépítése, s a tervezett műszaki megoldásokkal középpontba kerül a megújuló energia ésszerű felhasználása, valamint a környezetbarát energiatermelés.

Ezúttal a Széchenyi 2020 program KEHOP-5.2.9 „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” elnevezésű kiírásán sikerült forráshoz jutni az intézmény-korszerűsítéshez. A projekt keretén belül megújul az Ágoston Művészeti Óvoda, a Vackor Óvoda Mókus Tagóvodája és az Óbudai utcai orvosi rendelő. Az épületek új homlokzati hőszigetelést, új nyílászárókat kapnak, illetve sor kerül tetőszigetelésre és napelemek telepítésére is. A beruházásnak köszönhetően a 2017-18-as telet már korszerűbb és komfortosabb körülmények között várhatják a gyerekek és a páciensek.