BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Szent Margit Rendelőintézet környezetének rendezése

2017. 07 10., 13:23

A Szent Margit Rendelőintézet környezetét az önkormányzat az intézményvezetők, a dolgozók, a gyógyulni vágyók, a járókelők és a környéken élők észrevételeinek segítségével újította meg. A területen kérdőívezést tartottunk, az elkészült terveket többször egyeztettük az intézmény vezetőivel, az Óbuda Patika vezetőjével, valamint a gyermekorvosi rendelő orvosaival és a védőnői szolgálat munkatársaival. A végleges tervek 2016 végére elkészültek, és a kivitelezés 2017 nyarán vehette kezdetét. A kivitelezés során folyamatosan tartottuk a kapcsolatot az érintettekkel, és a műszaki ill. financiális lehetőségeket figyelembe véve igyekeztünk eleget tenni a menetközben felmerülő kéréseknek, igényeknek.

A tervek megvalósulásával a rendelőintézetet, a lakótelepet, az óvodát, a patikát és a tömegközlekedési eszközöket logikusabb közlekedési útvonalakon keresztül lehet megközelíteni a jövőben.  A megfelelő akadálymentesítésnek köszönhetően a kerekesszékkel vagy babakocsival érkezők is könnyedén el tudják majd érni az intézményt. Különféle ülőalkalmatosságok, hulladékgyűjtők és egy kutyapiszoktároló járulnak hozzá a kényelmesebb és tisztább környezethez. Ezeken felül ivókút, biciklitárolók és tájékoztató táblák is kerülnek a területre, a legfiatalabb korosztály számára pedig egy kis játszótérrel bővül a gyerekorvosi rendelő és a patika közötti rész. A zöldfelület további új növényekkel, díszfákkal, cserjékkel és évelőkkel gazdagodott, valamint egy öntözőrendszer telepítésére is sor került. Megtisztították és minimálisan elmozdították Mészáros Mihály szobrászművész alkotását, a „Fekvő nő” szobrát. A Dr. Faragó Sándor tiszteletére állított emléktábla visszakerült a gyermekorvosi rendelő közelébe, ahol méltóképpen őrzi továbbra is a doktor úr emlékét. A beruházás részeként megújult a rendelőintézet dolgozói számára fenntartott parkoló, valamint a Kormányhivatal és a felnőtt háziorvosi rendelő között elhelyezkedő murvás ösvény is.

A Szent Margit Rendelőintézet környezetének rendezése a HADRIANUS FEJLESZTÉSI PROGRAM részeként valósult meg. A program 2020-ig tartalmazza az  önkormányzat városfejlesztési terveit és projektjeit. A közterek felújítása kiemelt része a programnak, ennek keretében közösségi tervezéses módszerrel épülnek újjá Óbuda-Békásmegyer közterületei. A programról bővebben itt tájékozódhat >>>