BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Szépvölgyi úti park fejlesztése

2017. 04 05., 08:34

A Szépvölgyi úti HÉV megálló és a Lajos utca közötti apró park sokak számára jelenti Óbuda kapuját. A terület jelenleg nem a kerület legszebb arcát mutatja – rendezetlen parkolási helyzet, gyomnövények, szétszabdalt térszerkezet jellemzi.

2014-ben döntött az önkormányzat vezetése a terület megújítása mellett, és megkezdődött a tervezés, melybe – a következő évben – a környékbeli lakosokat, üzlettulajdonosokat is bevontuk. 2016-ra zárult le a kiviteli tervezés és az engedélyezések hosszú folyamata, így már csak az maradt hátra kérdésként, hogy mikor sikerül forrást találni a megvalósításhoz. Idén év elején, a költségvetésről szóló szavazáskor az önkormányzat Képviselő-testülete végül úgy döntött, hogy 2017-es költségvetésében forrást biztosít a fejlesztés megvalósításához. 2017 áprilisában a környékbeliek újabb találkozón beszélhették át a végleges terveket. Mivel nem minden ittlakónak nyerte el teljes mértékben a tetszését a terv, az önkormányzat úgy döntött, szavazásra bocsájtja a fejlesztés kérdését. Erre 2017 augusztusában került sor. A szavazáson résztvevők 80%-a végül a park felújítása mellett foglalt állást, így az önkormányzat vezetése a megvalósítás mellett döntött.

A kivitelezésre várhatóan 2018-ban kerül sor. 2017 decemberében az Önkormányzat 470 millió forintos kormányzati támogatást kapott, melyet parkfejlesztésre fordíthat. E támogatásból részben a Szépvölgyi úti park fejlesztése kezdődott meg 2018. októberében. A park várható átadása: 2019 június 30-a.

A fejlesztés a HADRIANUS PROGRAM része.

HADRIANUS PROGRAM: A program tartalmazza az Önkormányzat városfejlesztési terveit és projektjeit, 2020-ig. A közterek felújítása kiemelt része a programnak, ennek keretében közösségi tervezéses módszerrel épülnek újjá Óbuda-Békásmegyer közterületei. A programról bővebben itt tájékozódhat >>>