BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

10+1 elektromos töltőpont kerül telepítésre Óbudán

2018. 03 08., 11:08

Évről-évre egyre többen választják közlekedési eszközként az elektromos autókat, ezért szükségessé vált a töltőponthálózat bővítése, annak érdekében, hogy az autótulajdonosok belátható távolságokon belül tölteni tudják a gépjárműveiket. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elkötelezett a környezetbarát megoldások mellett, ezért hozzájárulásával támogatja a töltőpontok létesítését a kerület tulajdonában álló területeken.

2017 őszén az önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alatt álló e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft-vel, melynek köszönhetően 10+1 helyszínen létesülhetnek új elektromos töltőpontok Óbudán. Az önkormányzat a helyszínek kiválasztásában nyújtott segítséget, valamint a kivitelezéshez rendelkezésre bocsátotta a kiválasztott közterületeket. A töltőpontok kivitelezését a kormány 100%-ban finanszírozza, így az önkormányzatot semmilyen anyagi vállalás nem terheli. A megállapodás keretén belül telepített töltőpontok üzemeltetését az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. fogja ellátni a jövőben.

Várhatóan a második negyedévben sor kerül a töltőpontok telepítésére. Az új töltőpontok helyszínét az alábbi térképen ábrázoltuk.