BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

2018-ban indul a Holdudvar projekt kivitelezése

2017. 11 29., 16:41

A TÉR_KÖZ2016 pályázat támogatásával megvalósuló, közösségi tervezéses projekt munkálatai 2018-ban indulnak el.

A jövő évben zajlik a Holdudvar park (Vörösvári út – Bécsi út – Váradi utca által határolt terület) közösségi tervezés során megálmodott fejlesztésének kivitelezése, melyre a TÉR_KÖZ2016 pályázaton 449 millió forintot nyert a III. kerületi önkormányzat. Az Együttműködési Megállapodás már megkötésre került, a fővárossal történő Támogatási Szerződés megkötésére pedig várhatóan 2018 első hónapjaiban kerülhet sor.

A Támogatási Szerződés után kezdődhet el a kivitelezési munka előkészítése. A jövő év első hónapjaiban egy újabb lakossági fórumot hirdetünk majd meg a projekttel kapcsolatban. Ezen a fórumon megnézzük a kiviteli terveket és a fejlesztés organizációját (az építkezések és lezárások ütemezése) alakítjuk ki a megjelenőkkel közösen.

A Holdudvar projekt a HADRIANUS FEJLESZTÉSI PROGRAM része. A program tartalmazza az Önkormányzat városfejlesztési terveit és projektjeit, 2020-ig. A közterek felújítása kiemelt része a programnak, ennek keretében közösségi tervezéses módszerrel épülnek újjá Óbuda-Békásmegyer közterületei. A programról bővebben itt tájékozódhat >>>

A nyertes pályázat tervei és látványtervei a képre kattintva érhetők el.