BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Az 1848-49-es emlékpark és a Szépvölgyi úti park épülhet meg

2018. 01 12., 09:50

Az önkormányzat Hadrianus Programjának két beruházása nyert zöld utat, hogy a közel félmilliárdos kormányzati támogatásból megvalósuljon.

A Kormány decemberi döntésével 470 millió forint támogatást ítélt oda Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának, melyet a hivatal parkfejlesztésre fordíthat. Az önkormányzat Hadrianus Programjában is szereplő fejlesztési tervek közül választottak ki most két olyan beruházást, amely megfelel a támogatás feltételeinek.

Az egyik a Lékai bíboros térre megtervezett  1848-49–es emlékpark, amely így a forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából kaphat  teljesen új zöldfelületet.

A másik kiválasztott projekt a Szépvölgyi úti HÉV megálló és a Lajos utca között húzódó park, mely sokak számára Óbuda kapuját jelenti. A terület a rendezetlen parkolási helyzetéből is fakadóan jelenleg nem a kerület legszebb arcát mutatja, de a kormányzati támogatásnak köszönhetően minden akadály elhárult a kivitelezés elől.

Mindkét közterület közösségi tervezés útján nyerte el a képeken látható arculatát. A tervezési folyamatokról ITT  olvasható bővebb információ.