BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Iskolaudvarfejlesztési Program

2017. 12 07., 10:45

Az utolsó eszközök is megérkeztek a Bárcziba.

Bár idén január óta az általános iskolák üzemeltetése már nem önkormányzati, hanem állami feladat, a kerület vezetése szeretne továbbra is részt vállalni a kerületi gyerekek testi és lelki fejlődéséből. Ennek érdekében – önként vállalt feladatként – meghirdette az Iskolaudvarfejlesztési Programot, és 40 millió forintot különített el erre 2017-es költségvetésében.
A Programba idén – megvizsgálva az összes tanintézményt – a békásmegyeri Bárczi Géza Általános Iskola került be. Tavasszal közösségi tervezés határozta meg, hogy mi legyen a felújítás tartalma, így a gyerekek, a szülők és a tanárok egyaránt hozzájárultak a „tökéletes terv” elkészítéséhez. Ebből közösen választották ki azokat az elemeket, amelyek a rendelkezésre álló költségvetésből megvalósíthatóak. Ez alapján nyáron megindulhatott a kivitelezés.
A napi használat szempontjából az egyik legfontosabb újítás az aszfaltburkolatú sportpálya rendbetétele volt. A felpúpozódott, töredezett terepen korábban már alig lehetett focizni, most viszont új burkolatot, többcélú felfestést kapott, és a vízelvezetését is megoldották a szakemberek. A pálya melletti lelátórész a diákok javaslata alapján fekvőhálókkal és gumifelülettel vált kényelmesebbé. Több új játszóeszköz (hinta, mászóka, pörgettyű stb.) került az udvarra, és a régi padokat vidám színű újak váltották.
A fejlesztést megtekintő Bús Balázs polgármesternek az iskola vezetése és a diákönkormányzat tagjai meséltek a közösségi tervezés pozitív élményéről és a fejlesztés tapasztalatairól. A kerület vezetője elmondta, bízik abban, hogy az Iskolaudvarfejlesztési Programot 2018-ban is folytatni lehet majd.
A közösségi tervezési folyamatot megismerheti a projekt oldalán.