BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Eltávolították a megrongált lámpasort a Traianus téren

2018. 06 06., 16:38

A cserére remélhetőleg jövőre sor kerülhet

Már közvetlenül a terület átadása után elkezdték megrongálni a murvás ösvény melletti alacsony lámpasort a Traianus téren. A 2016-os átadás óta sajnos egyre több lámpatest esett a vandalizmus áldozatául, sok lámpatestet kidöntöttek, összetörtek. Két év alatt annyira rossz állapotba került a díszvilágítás, hogy annak eltávolítása mellett döntött az önkormányzat. Sok lakossági megkeresés érkezett a lámpatestekkel kapcsolatban, miszerint eleve nem az alkalmazott típust kellett volna telepíteni a kivitelezés során, az igazság azonban az, hogyha szándékosan nem rongálták volna meg a díszvilágítást, ma is használható lenne.

Mivel a vandálbiztos típus ára sokszorosa az eredetileg használtnak, az önkormányzat az idei költségvetésből nem tudja elkülöníteni a kivitelezéshez szükséges összeget, ezért 2018-ban még nem várható a díszvilágítás cseréje. Remélhetőleg a jövő évben lehetőség nyílik a megrongálódott és elbontott lámpasor pótlására, és reméljük, hogy erre majd a környékbeliek is jobban fognak vigyázni.

A téren továbbra is zajlanak a garanciális javítási munkálatok, melynek köszönhetően hamarosan visszakerülnek a sakkasztalok asztalapjai, többek között javításara kerülnek a burkolati süllyedések, a csapadékvíz-elvezetési rendszer, az ülőfelületek rögzítése és a szökőkút burkolati elemei is.

Köszönjük, hogy a javítási munkálatokat megértéssel és türelemmel fogadják.