BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Folytatódik az Iskolaudvar program

2018. 07 19., 15:15

2018-ban az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának közösségi tervezése zajlik majd.

A 2017-ben indult ISKOLAUDVAR program folytatódik! Az iskolák udvarainak megújulása jegyében 2018-ban az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarának közösségi tervezése zajlik le, egy tájépítész-tervező és tájépítész szakos hallgatók bevonásával. A korábbi évhez hasonlóan mind a gyerekek, mind a tanári testület be tud kapcsolódni majd a folyamatba.

Az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarára ráfér a felújítás, mind a burkolatokkal, mind a játékeszközökkel folyamatos problémák adódnak. Praktikus lenne a korosztályokat kicsit jobban elkülöníteni, többféle funkciójú tereket kialakítani.

A tervek szerint 2018. szeptemberben az iskolai diákok bevonásával kezdődik a folyamat. A diákok tanáraiktól tájépítész-munkafüzetet kapnak majd, aminek kitöltésével be tudnak kapcsolódni a közös ötletelésbe. A munkafüzetben megoszthatják elképzeléseiket a megálmodott iskolaudvarról, hogy szeretnék a megújulást, mire lenne szükségük?

A tájépítész egyetemisták kisebb csoportokban fognak koncepció-terv készítésbe fogni, és a diákok által kitöltött munkafüzetből is kapnak inspirációt. Ez a folyamat mindenkinek tanulságos lesz, hiszen egyszerre ötletelnek az udvar mindennapi használói, a gyerekek és a tanárok, valamint azok az egyetemisták, akik pályájuk során részben ilyen intenzíven használt tereket terveznek majd.

A közösségi tervezés folyamatának végén egy tájépítész-tervező fog majd végső, összegző koncepciótervet készíteni, mind az iskolai, mind az egyetemi diákok ötleteinek felhasználásával. A koncepciótervet bemutatjuk az iskola munkatársainak és a gyerekeknek is. A koncepciótervet kiviteli terv készítése követi, mely várhatóan 2019 tavaszára fog elkészülni.