BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA

Új rekortán futópálya

2017. 10 05., 09:40

Már használhatják a gyerekek az új futópályát a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Elkészült a futópálya felújítása az óbudai Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarán. Júniusban döntött az iskola vezetése, a szülői munkaközösség tagjai, közösen Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával a futópálya és a hozzá tartozó távolugró pálya felújításáról.

A pálya felújításának előkészületi munkálatai augusztusban kezdődtek meg. A futópálya rugalmas burkolatot kapott és a futósávok felfestése is megtörtént. A távolugró pálya is öntött gumiburkolattal lett ellátva. Összesen 466 m2 öntött gumi sportburkolatot kapott a futópálya és a távolugró pálya.

A beruházás összköltsége 14 millió Ft volt, amelyből 10 millió Ft-al járult hozzá Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, további 2-2 millió Ft-tal támogatta az Észak-Budapesti Tankerületi Központ és az „Iskolánkért” Alapítvány (a szülők) a fejlesztést.

Az időjárási viszontagságok ellenére a munkálatok zavartalanul zajlottak egész szeptemberben. A műszaki átadás október 4-én megtörtént, a futópálya használható, csak néhány felfestésre kerül még sor, hogy tökéletes legyen a pálya.