Építési munkálatok a Mészkő parkban

A park októberben már használatba vehető lesz.

Néhány hete indult el a Mészkő park felújításának kivitelezése, mely a közösségi tervezéstől eljutott a megvalósításig. A park fejlesztésének ötlete 2015-ben merült fel, a Háromhegyek Egyesület részéről, akik a helyi lakosságot képviselve keresték meg az Önkormányzatot a fejlesztés ötletével. Az ötlet 2 év alatt jutott el a megvalósulásig. Először közösségi tervezésben zajlott a lakók igényeinek felmérése és tervezésbe való bevonása, majd a támogatás forrása jött létre, Bús Balázs polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter közbenjárásával. Kormányzati támogatás révén, összesen 380,5 millió Forintos támogatásban részesült a projekt.

A munkálatok intenzív ütemezésére azért van szükség, mert az átadót szeptember 30-án, az Óbudai Piknik napjára ütemeztük. A tereprendezés jó úton halad, jelenleg már a sétányok kialakítása zajlik, illetve a kerítéssel határolt kutyás terület építése. Minden környéken élőnek köszönjük a türelmet, amivel a munkálatokat fogadják, és reméljük, hogy a zajt és az építkezéssel járó kellemetlenséget feledteti majd az elkészült szabadidőpark.

A terület átadására 2017. szeptember 30-án, az Óbudai Piknik – Civil és Nemzetiségi Nap rendezvényének keretében kerül majd sor. Ezután már teljes területen használható lesz a park, de késő ősszel még várható néhány ideiglenes korlátozás, amikor a faültetésekre sor kerül. Ennek ütemezéséről tájékoztatni fogjuk a parkhasználókat és a környéken élőket.

Bővebb információ a projektről és a közösségi tervezés folyamatáról itt elérhető >>>