A Jókai utca komplex infrastruktúra fejlesztése is megvalósult

by Info_obvf

Tájékoztatjuk a kedves olvasóinkat az örömteli hírről, hogy a 2022. augusztus 8-án a Jókai utcában kezdődött, komplex infrastruktúra fejlesztés a vártnál korábban, az elmúlt hétvégén elkészült.

Előzmények, a beruházás szükségszerűsége:

A Jókai utca útburkolata korábban elég rossz állapotban volt. Az utca pályaszerkezeti alappal, vízelvezetéssel, szegélyezéssel nem rendelkezett, az útburkolaton jól látszott, hogy a korábbi kopóréteg többszöri beavatkozáson esett át. Az utcában hiányzott a vízelvezetés, aminek következtében a nagy esőzések sok gondot okoztak, ami akadályozta a közlekedést, és megnehezítette a környéken élők mindennapjait.

A beérkezett lakossági panaszok, valamint az övezet rehabilitációját szorgalmazó igénybejelentések alapján azt a döntést hozta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, hogy megújítja a Jókai utca egészét (nagyjából 420 méter hosszú szakaszon).

Ennek eredményeként augusztus 8-án kezdetét vették a kivitelezési munkák, amelynek keretében a Jókai utca teljes területén (kb. 420 m hosszú szakaszon) új útpályaszerkezet került kialakításra. A beavatkozás során a régi útpályát eltávolították és a szabványoknak megfelelő alépítmény kiépítése után kötő- és kopóréteget helyeztek el az úttesten. Továbbá a térség hatékonyabb vízelvezetése érdekében a beruházás keleti területén, a Czetz János utca és az Aradi utca közötti szakaszon kétoldali szegély és az út víztelenítéséhez szükséges 6 db víznyelő is kiépítésre került, valamint járda létesült az útpálya mindkét oldalán. A nyugati oldalon, az Aradi utca és a Deák utca közötti területen az útpálya profiljának megdöntésével egyoldali szegélyt és 2 db víznyelőt alakítottak ki.

Az építkezési munkák, a szakemberek és a lakóközösség együttműködésének köszönhetően gördülékenyen haladt, az előzetes műszaki tervek tartalmának megfelelően minden elkészült.

Köszönjük a környéken élők türelmét az építkezés ideje alatt, bízunk benne, hogy az infrastruktúra fejlesztés megkönnyíti a Jókai utcában élők és arra közlekedők mindennapjait.