A kerület több pontján zajlanak csapadékvízelvezetési kiskorrekciós munkák, a héten a Keve utcában indul munkavégzés

by Info_obvf

Váradi utca

Gőzerővel zajlanak csapadékelvezetési kiskorrekciós kivitelezések Óbuda szerte. Korábban már adtunk hírt róla, hogy a Váradi utcában járda és esőkert épül, melynek vonatkozásában a járda elkészült, az esőkert előkészületei pedig megtörténtek. Ezenfelül a Váradi utcában zajló kivitelezést illetően, a növényültetések maradtak hátra.

Ladik utca – Szentendrei út csomópont

A Ladik utcában a meglévő csatornahálózat kamerás vizsgálata, tisztítása, és új víznyelőrács beépítése történt a meglévő műtárgyba 8,70 méter hosszon. Ezenfelül burkolatbontási és helyreállítási tevékenység történt. A kivitelezési munkák teljes körűen elkészültek.

Kiscsikós köz

A csapadékvízelvezetési kiskorrekciós munkák keretében víznyelők épültek, továbbá az utca bizonyos pontjain a meglévő aszfalt kopóréteg cseréje, ezenfelül a vízelvezetéshez kapcsolódóan szegélyépítés is megvalósult. Az építkezési munkák ezen a helyszínen is befejeződtek.

Keve utca

A Keve utcában a mai napon kezdődik munkavégzés. Új járda fog épülni 40 m2-en, továbbá a meglévő járda aszfaltfelületének építése várható újabb 20 m2-en. Ezen kívül kiemelt szegély építés fog történni 28 méter hosszon. Már meglévő két víznyelő áthelyezésre kerül és a meglévő útpálya szerkezet helyreállítása is megvalósul 14 m2-en. A Keve utcai kivitelezés célja, hogy útszűkület kialakításával fokozódjon a gyalogos biztonság, melyről elmondható, hogy egyben forgalomcsillapítási és gyalogosbiztonságot növelő célt szolgáló beavatkozás és vízelvezetés fejlesztési is, mivel azáltal, hogy az útpálya dőlési szöge a járda és útépítési munkák során megváltozik, a víznyelők is új helyre kerülnek, ahol hatékonyabban fogják ellátni a funkciójukat.

Rózsa utca

Útvíztelenítési munkák indulnak a Rózsa utcában a jövő héten. Az útpálya mellett nagy szilárdságú öntött beton résfolyóka műtárgy kerül beépítésre 18 folyóméter hosszon. A kialakítás eredményeként az útpályán felgyűlt csapadékvíz egy nyílt árokba kerül elvezetésre.

Szeretnénk felhívni az utcában élők figyelmét, hogy kisebb forgalmi rend változások fordulhatnak elő a kivitelezés ideje alatt, amelyről minden esetben helyszíni tájékoztatást fognak kapni az utcában közlekedők.

Bízunk benne, hogy a csapadékvízelvezetési beavatkozás javítani fogja az utca vízelvezetőképességét és az ott élők megelégedésére szolgál. A kivitelezés ideje alatt előre is köszönjük a türelmüket és megértésüket!