Organizációs tervezési alkalom Kaszásdűlőn

by LSzovak

2022.május 2-án a 3K Kaszásdűlői Kulturális Központ ban  sor került a Kaszásdűlő – Szérűskert utca menti közösségi célú fejlesztések c. TÉR_KÖZ pályázatból megvalósuló projekt organizációs tervezési alkalmára, melynek keretében Óbuda- Békásmegyer Városfejlesztő Kft munkatársai ismertették a környéken élőkkel a fejlesztési munkák várható ütemezését.

Az összejövetelen részt vett Kaszásdűlő helyi képviselője, Béres András alpolgármester úr, aki megnyitó beszédében visszaemlékezett a 2019-ben zajlott közösségi tervezési alkalmakra, melyeken maga is részt vett és kiemelte, hogy mennyire fontos számára, hogy a projekt végül elérkezett a kivitelezési fázisba. Ezek után átadta a szót Avar Zoltánnak, az Óbuda- Békásmegyer Városfejlesztő Kft. kommunikációs vezetőjének, aki kiemelte, hogy városfejlesztési szempontból ez a projekt nagyon szerencsés csillagzat alatt született, hiszen a lakossággal közösen 2019-ben megálmodott tervek megvalósítása már az idei évben megkezdődik.

A projekt rövid bemutatása után került sor a tervek átbeszélésére, kiemelve a menet közben történt változtatásokat, majd végül lehetőség nyílt az esetleges organizációs akadályok megvitatására is. A jelenlévőket leginkább a forgalomtechnikai változások érdekelték, melyekről hosszasan folyt a beszélgetés. A lakótelep autós forgalmának csökkentése közös érdek továbbra is, így a résztvevők örömmel fogadták az erre irányuló megoldásokat.

A Városfejlesztő munkatársai beszámoltak a jelenlevőknek többféle közösségépítő programról, melyek a kivitelezés ideje alatt ingyenesen lesznek igénybevehetők. Az egyik ilyen program a kaszásdűlői városi séta, mely előzetes jelentkezés alapján az idei nyártól kezdve, havi rendszerességgel nyújt majd érdekes betekintést Kaszásdűlő történetébe az itt élők számára. Tervben van még egy kültéri tablókiállítás, ami Kaszásdűlő történetét, érdekességeit mutatja be és az építési kerítésen az egész kivitelezés ideje alatt szabadon megtekinthető. Szóba került, hogy a Pethe Ferenc téren levő szökőkút befedésére szolgáló acéllemez díszítését egy rajzpályázattal kötnénk össze: a nyertes grafika alapján készülne el a szökőkutat díszítő ábra.