Aszfaltszínező buli Kaszásdűlőn: Indulhat a kivitelezés

by LSzovak

Aszfaltszínező bulival búcsúztatták el május 20-án a kaszásdűlőiek a Dr. Szent-Györgyi Albert Általános Iskola melletti területet. 

A nagy meleg sem tántorította el a környéken élő gyereket, akik az óvodából, iskolából hazaúton krétát ragadtak a kezükbe. A lelkes aszfaltrajzolásnak meg is lett az eredménye, hiszen az üres placcot a délután végére sok színes rajz díszítette. Az eseményre látogatók a napsütés elől árnyékba húzódva egy üdítő vagy víz kíséretében megismerhették a Városfejlesztő munkatársaitól a projekt látványterveit és és a fejlesztésről készült helyszínrajzokat is.

Az aszfaltszínező bulit követően a terület életében új szakasz vette kezdetét, hiszen a hosszú ideje üresen álló aszfalt helyére egy teljesen új, multifunkciós tér születik. A megálmodott sportpályán futóút, teqball és pingpongasztal lesz található, továbbá a megújuló területen többféle labdajátékok és parkbútorok is helyet kapnak.

A sportpálya megújulásának is lehetőséget adó Kaszásdűlői TÉR_KÖZ pályázat a fejlesztés kezdetétől a helyi lakók részvételével, szoros együttműködésével történik. A négy alkalommal megszervezett közösségi tervezések során az érdeklődők saját ötleteikkel és meglátásaikkal színesíthették a projekt terveit. A jövőben is többféle, ingyenesen igénybe vehető szórakoztató program vár a környéken élőkre, a kivitelezés ideje alatt sor kerül egy Kaszásdűlő történetét bemutató kiállításra, többalkalmas várostörténeti sétára és egy értékes nyereményű rajzpályázatra.