Augusztus 8-án indulnak a kivitelezési munkák

by Info_obvf

Ezúton szeretnénk tájékoztatani a kedves olvasóinkat, hogy 2022. augusztus 8-án a Jókai utcában infrastruktúrafejlesztés veszi kezdetét.

Előzmények, a beruházás szükségszerűsége:

A Jókai utca útburkolata jelenleg elég rossz állapotban van. Az utca pályaszerkezeti alappal, vízelvezetéssel, szegélyezéssel nem rendelkezik, az útburkolaton jól látszik, hogy a jelenlegi kopóréteg többszöri beavatkozáson esett át. Az utcában hiányzik a vízelvezetés, aminek következtében a nagy esőzések sok gondot okoznak, ami akadályozza a közlekedést, és megnehezíti a környéken élők mindennapjait.

A beérkezett lakossági panaszok, valamint az övezet rehabilitációját szorgalmazó igénybejelentések alapján azt a döntést hozta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, hogy megújítja a Jókai utca egészét (nagyjából 420 méter hosszú szakaszon).

Ennek eredményeként augusztus 8-án kezdetét veszik a kivitelezési munkák, amelynek keretében a Jókai utca teljes területén (kb. 420 m hosszú szakaszon) új útpályaszerkezet fog kialakításra kerülni. A beavatkozás során a régi útpálya eltávolításra kerül és a szabványoknak megfelelő alépítmény kiépítése után kötő- és kopóréteg kerül elhelyezésre az úttesten. Továbbá a térség hatékonyabb vízelvezetése érdekében a beruházás keleti területén, a Czetz János utca és az Aradi utca közötti szakaszon kétoldali szegély és az út víztelenítéséhez szükséges 6 db víznyelő is kiépítésre kerül, valamint járda létesül az útpálya mindkét oldalán. A járdafejlesztés az érintett kapubehajtók korrekciójának elvégzését is magában foglalja. A nyugati oldalon, az Aradi utca és a Deák utca közötti területen az útpálya profiljának megdöntésével egyoldali szegély és 2 db víznyelő kerül kialakításra.

A munkálatok ideje alatt időszakosan forgalmi korlátozásokra kell számítani!

A kivitelezési munkák előreláthatólag 2022 augusztus 8-án kezdődnek és várhatóan két hónapig tartanak.

Ezúton tájékoztatjuk a fejlesztés területén élőket, hogy a szegély építéssel érintett kapubehajtók esetén, kisebb átalakításokra kell számítani a kivitelezés során, amelynek a helyreállítását a kivitelező minden esetben garantálja!

A kivitelezéssel járó kellemetlenségek miatt előre is szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Bízunk benne, hogy a Jókai utca komplex infrastrukturális fejlesztése hozzájárul a környéken élők és az arra közlekedők jobb minőségű közlekedési élményéhez!